Saint Lucia: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi

Saint Lucia: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi
Saint Lucia: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi

Pamaréntah Saint Lusia parantos ngumumkeun pendekatan anu saé pikeun muka deui sektor pariwisata pulau kalayan cara anu tanggung jawab, dimimitian 4 Juni 2020.

Strategi éta, anu diumumkeun ku Menteri Pariwisata Dominic Fedee, mayungan warga nagara sareng pengunjung tina ancaman Panyakit Coronavirus 2019 (Covid-19) ngaliwatan uji sateuacanna; pamariksaan sapopoé sareng monitoring staf sareng pengunjung; sanitasi dina sababaraha titik sapanjang perjalanan para pelancong; sareng protokol jarak jauh sosial anu anyar.

Fase Hiji dibuka deui kalebet ngabagéakeun penerbangan internasional di Bandara Internasional Hewanorra (UVF) ti Amérika Serikat wungkul. Wisatawan disarankan pikeun pariksa ku maskapai ngeunaan jadwal penerbangan sareng aturan sateuacan pesenan. Pikeun ngadagoan pangunjung munggaran ieu, sakitar 1,500 kamar di Saint Lucia keur disiapkeun pikeun muka dina awal Juni, ngantosan parantosan prosés sertifikasi COVID-19 anyar.

Pikeun mayungan warga sareng nyebarkeun panyebaran coronavirus novél, Saint Lucia nutup watesna ka pasar internasional tanggal 23 Maret 2020. Ti saprak éta, Pulo parantos nuturkeun protokol kaamanan anu disarankeun ku Organisasi Kaséhatan Dunya sareng Badan Kaséhatan Umum Karibia, gawé bareng Departemen Kaséhatan sareng Kesejahteraan lokal, niténan pedoman panyumputan-di-tempat, sareng nyiptakeun Pasukan Tugas COVID-19 pikeun ngarencanakeun dibuka deui anu jawab. Dugi ka ayeuna, Saint Lucia parantos nyatet 18 kasus COVID-19, sareng sadaya jalma parantos pulih. Teu aya kasus aktip anu ayeuna ditalungtik.

Menteri Fedee nyatakeun yén pendekatan anu bertahap pikeun dibuka deui, anu terasna dugi ka 31 Juli 2020, hasil tina konsultasi Pasukan Tugas COVID-19 nasional sareng pamangku kapentingan industri di pulau.

Prosedur énggal dibentang ti prosés booking hotél dugi ka datangna bandara sareng pangalaman hotél di Saint Lusia. Protokol kaasup:

 

  • Datang diwajibkeun nampilkeun buktina anu disahkeun tina uji COVID-19 négatip dina 48 jam ti naék hiber.
  • Sesampainya di Saint Lucia, sadaya wisatawan kedah neraskeun panggunaan masker pameunteu sareng jarak fisik.
  • Wisatawan bakal tunduk kana saringan sareng cek suhu ku otoritas kaséhatan palabuhan.
  • Protokol nuju diadegkeun pikeun taksi, pikeun nyayogikeun kaamanan sareng misahkeun supir ti tamu salaku tindakan kaamanan anu tambihan.
  • Protokol kasihatan sareng kaamanan bakal diperkuat ku panggunaan signage anu kalebet kode QR anu nyandak palancong ka halaman badarat kanggo langkung seueur inpormasi.

 

Kanggo langkung mastikeun yén Saint Lucia tetep tujuan anu aman sareng tanggung jawab, pamaréntah ngembangkeun Sertifikat COVID-19 pikeun hotél. Hotel kedah minuhan belasan atanapi langkung kriteria khusus pikeun sanitasi, jarak sosial sareng protokol COVID-19 sanés sateuacan diidinan kabuka pikeun tamu. Ukuran ieu bakal ningkatkeun panyalindungan datang, staf sareng warga Saint Lucian.

Dina Tahap Hiji, pangalaman tradisional anu dipikaterang ku Saint Lucia bakal sayogi dina kapasitas anu kawates. Hotel sareng panyadia perjalanan anu kadaptar bakal tiasa dianggo sareng tamu langsung pikeun ngatur pangalaman anu aman.

"Protokol-protokol anyar kami parantos didamel sacara ati-ati sareng bakal ngawangun kapercayaan di kalangan palancong sareng warga kami," nyatakeun Honorable Dominic Fedee. Anjeunna nyatet, "Pamaréntah Saint Lucia tetep ngumbar ngajaga dua kahirupan sareng mata pencaharian nalika éta ngamimitian ékonomi na."

Tahap Kadua pikeun pendekatan wisata anu anyar di pulau pikeun pariwisata bakal dimimitian tanggal 1 Agustus 2020, kalayan detil na bakal dikedalkeun dina minggu payun.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali