24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Airlines palabuan udara Megatkeun Berita Perjalanan rental mobil Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor Rapat Berita Industri rapat wartos jelema Ngawangun deui kasalametan kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Warta Breaking UK Rupa-rupa Berita

Perangko Wisata Aman ku WTTC: Rebuilding.travel gaduh patarosan

Ngadamel deui.ngumbara keprok tapi ogé patarosan WTTC protokol perjalanan aman anyar
wttc aman perjalanan cap
Ditulis ku George Mekarwangi

Nyandak deui bisnis pikeun penerbangan, bandara, MICE, sareng operator wisata anu dimaksad ku Dunya Déwan Wisata & Pariwisata (WTTC). WTTC anu berbasis di Inggris parantos ngaluarkeun tahap kadua na pikeun ngukurkeun deui kapercayaan konsumén global pikeun ngadorong mulangna ngumbara.

Naha protokol tiasa ngajantenkeun perjalanan aman deui? WTTC panginten kitu, tapi ngawangun deui. Perjalanan henteu percanten.

Protokol anu pang anyarna dirancang pikeun ngajalankeun balikna perjalanan anu aman sareng ngaktipkeun industri, nyaéta operator wisata sareng pusat konvénsi, rapat, sareng acara pikeun berkembang deui.

Diskusi detil lumangsung sareng pamangku kapentingan sareng organisasi penting pikeun mastikeun mésér, palarisan, sareng palaksanaan praktis, pikeun netepkeun épéktip anu jelas tina naon anu kaalaman para pelancong dina 'normal anyar'.

Anggota ngawangun deui.lancaran grup anu kalebet pamimpin perjalanan ti 110 nagara ngapungkeun prakarsa ku WTTC salaku léngkah penting pikeun industri perjalanan sareng pariwisata global tapi ngingetkeun ngeunaan ngagunakeun kecap "aman".

Juergen Steinmetz, pangadeg grup nyarios: "Teu aya anu tiasa ngajamin kasalametan nalika ngeunaan virus." Dr Peter Tarlow, kapala safertourism.com sareng anggota grup rebuilding.travel ngusulkeun ngaganti aman ku "ketahanan". Kecap 'aman ”tiasa muka tangtangan hukum pikeun pamangku kapentingan Tarlow mairan.

Anu aya hubunganana sareng bandara sareng maskapai parantos direncanakeun saatos rundingan caket sareng Anggota WTTC sapertos Iberia, Emirates Group, Etihad sareng Oman Aviation Group sareng anu sanésna, ogé Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) sareng Bandara Council International (ACI), ka ngawangun deui kapercayaan sareng nyayogikeun yén bandara sareng maskapai bakal nawiskeun lingkungan anu aman pikeun ngapung saatos larangan perjalanan santai.

Kasejahteraan wisatawan sareng jutaan jalma padamelan di séktor Wisata & Pariwisata di jantung pakét komprehensif anyar protokol Travel Aman ieu.

Aranjeunna ogé nyayogikeun konsistensi ka tujuan sareng nagara ogé pituduh pikeun panyadia perjalanan, maskapai, bandara, operator, sareng wisatawan, ngeunaan pendekatan énggal pikeun kaséhatan sareng kabersihan di dunya pasca-COVID-19.

Gloria Guevara, Présidén & CEO WTTC, nyarios: "Kanggo pertama kalina, sektor swasta global parantos ngiringan protokol Safe Travels kami anu bakal nyiptakeun konsistensi anu diperyogikeun pikeun masihan sektor Travel & Pariwisata anu dibuka deui pikeun bisnis.

"Diantara anu paling penting tina tindakan ieu nyaéta tindakan anu bakal nyandak sektor penerbangan tiasa lepas landas. Balikna Aviation penting pisan pikeun ngabantosan penahanan ékonomi global.

"Protokol penerbangan WTTC didamel kerjasama sacara caket sareng ACI sareng IATA. Kami hatur ka pamimpinna Angela Gittens sareng Alexandre de Juniac pikeun panduan, sabab penting pisan urang mulangkeun kapercayaan konsumén pikeun ngajalanan jalma-jalma anu ngumbara sareng ngalayang aman.

"Kaparigelan ti operator wisata ageung sareng alit, nyumbang kana ngahartikeun pangalaman énggal ngalangkungan operator wisata sareng ngadatangan tempat acara deui, sapertos didefinisikeun dina koordinasi para ahli tina segmen ieu, ngalangkungan langkah-langkah global anu kuat anu parantos dianut ku usaha di sakumna dunya. . "

Angela Gittens, Diréktur Jénderal ACI Dunya nyarios: "Industri kami parantos lirén. Balikan deui anu saé sareng épéktif pikeun séktor perjalanan sareng pariwisata global gumantung kana kolaborasi diantara pamilon konci dina ékosistem ieu sareng kami nampi pendekatan ambisius anu dicandak ku WTTC.

"Kolaborasi bakalan ngabantosan pendekatan global-konsisten pikeun pamulihan anu bakal janten cara anu paling épéktip pikeun nyaimbangkeun mitigasi résiko kalayan perluna ngaktipkeun perjalanan sareng piara pamulihan ékonomi bari ogé ngayakinkeun masarakat anu ngumbara yén kaséhatan sareng kasalametan tetep janten prioritas umum."

Alexandre de Juniac, Diréktur Jéndral sareng CEO di IATA nyarios: "COVID-19 mangrupikeun gamechanger pikeun sektor perjalanan sareng pariwisata, ngabutuhkeun urang ningkatkeun pendekatan kana kaséhatan sareng kaamanan pikeun ngajagi palancong sareng padamelan urang. Aviation mangrupikeun bisnis kabébasan sareng penting pisan pikeun ngaktipkeun restart dina dasar anu aman. IATA resep pisan nginjeum kerangka na sareng kolaborasi sareng WTTC dina Protokol Penerbangan salaku bagian tina inisiatif Perjalanan Aman. Ieu mangrupikeun conto anu hadé pikeun solidaritas industri sareng kerjasama anu bakal penting pisan pikeun mastikeun pamulihan anu kuat pikeun perjalanan sareng pariwisata. "

Yuji Akasaka, Présidén Airlines Jepang, nyarios: "Kami hoyong hatur WTTC pikeun pamahaman anu jero ngeunaan industri penerbangan sareng dukungan sadunya.

"Dina momen ieu kuring pikir masalah anu paling penting nyaéta yén sadaya anggota anu kalibet dina pariwisata ngagabung sareng damel babarengan pikeun ngungkulan krisis ieu. Ngaliwatan prakarsa WTTC anu nyebar, urang hoyong damel sanés ngan ukur séktor penerbangan tapi ogé sareng industri pariwisata sacara gembleng. ”

Minggu kamari, WTTC ngalaan protokol Travel Safe pikeun silaturahmi sareng ritel luar ruangan, anu sacara lega didukung sareng didukung ku CEOs luhur sareng pamimpin bisnis sacara global.

Nanging, awal minggu ieu, WTTC ngalaan perangko kaamanan global anyar pikeun ngadorong perjalanan anu aman sareng pembukaan deui sektor Travel & Pariwisata.

Didukung ku Organisasi Pariwisata Dunya Perserikatan Bangsa-Bangsa (UNWTO), protokol anyar bakal ngakuan usaha sareng pamaréntahan sadunya anu parantos ngadukung aranjeunna pikeun ngawangun deui kapercayaan di kalangan konsumen, ngadorong balikna 'Safe Travels' sareng ngaktipkeun sektor Travel & Pariwisata dibuka deui pikeun bisnis .

Dicandak ku Anggota WTTC sareng dumasar kana bukti médis anu pangsaéna sareng tungtunan nuturkeun ti Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) sareng Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC), protokol Perjalanan Aman anu anyar nyingkahan munculna sababaraha standar, anu bakal ngan ukur lieur konsumén sareng reureuhkeun pamulihan séktor.

Diskusi detil lumangsung sareng pamangku kapentingan sareng organisasi konci pikeun mastikeun mésér, palarangan, sareng palaksanaan praktis, pikeun netepkeun écés tina naon anu diarepkeun para pelancong salami hiber salajengna dina 'normal anyar'.

Bukti tina laporan Kesiapan Krisis WTTC, anu nyawang 90 jinis krisis anu béda, nyorot pentingna kerjasama publik-swasta pikeun mastikeun yén kabijakan palinter sareng komunitas anu épéktip aya dina ngaktipkeun sektor Wisata & Pariwisata anu langkung tahan banting. 

WTTC ngabagi hidayah anyar kana opat pilar kalebet kesiapan operasional sareng staf; mastikeun pangalaman anu aman; ngawangun deui kapercayaan sareng kayakinan; inovasi; sareng nerapkeun kabijakan anu ngamungkinkeun.
Ukuran anu diumumkeun dinten ieu kalebet:

Bandara

  • Pembersihan anu ditingkatkeun kalebet kana perlengkapan mandiri, troli bagasi, konter, buggies, checkpoints kaamanan, kamar mandi, lift, pegangan tangan, area asrama, sareng daérah umum kalayan fokus khusus dina titik touch-frekuensi tinggi
  • Nyayogikeun perlindungan nyalira (PPE) ka padamel, sapertos masker
  • Signage sareng pengumuman énggal pikeun ngawatesan interaksi sareng ngantri di titik touchpoint
  • Penilitian résiko kasihatan sateuacanna dugi ka nyingkahan saatos kadatangan
  • Ngurangan titik sentuh panumpang ngalangkungan online check-in sateuacan angkat, panggunaan kios otomotif sareng serelek kantong, tag kantong anu dicetak di bumi, panggunaan e-gerbang biometric sareng maca kartu asrama di gerbang
  • Upami saringan asup-kaluar diamanatkeun, éta kedah dilaksanakeun sacara non-ngaganggu, cara ngalangkungan, ngalangkungan scanner inframerah awak-pinuh nganggo thermometers infrared genggam, sareng thermometers gun ear
  • Ditambahkeun kaamanan pangan sareng kabersihan di réstoran, sareng tuangeun anu dikemas pikeun nyegah penanganan katuangan dina parasmanan
  • Kamungkinan desain ulang aula imigrasi babarengan sareng pamaréntah sareng maskapai pikeun ngagancangkeun prosedur
  • Dimana deklarasi diperyogikeun saatos sumping, pilihan éléktronik kedah dianggo pikeun ngirangan kontak; idéal ngagunakeun prosés kontak.

Airlines

  • Nyayogikeun perlindungan nyalira (PPE) ka padamel sapertos masker
  • Ngurangan titik sentuh panumpang ngalangkungan check-in online sateuacan angkat, panggunaan kios otomotif sareng serelek kantong, tag kantong anu dicetak di bumi, panggunaan e-gerbang biometrik sareng maca kartu asrama di gerbang
  • Nyayogikeun sanitizer panangan anu disatujuan sakumaha cocog dumasarkeun kana daerah lalu lintas tinggi, sapertos check-in sareng boarding area
  • Pitunjuk anu diperhatoskeun pikeun ngabersihkeun tim pikeun sadaya daérah anu aya di pesawat kalebet kamar mandi, ogé tempat check-in sareng boarding, sareng fokus khusus dina titik-titik frekuensi tinggi
  • Mertimbangkeun naek ti tukang pesawat ka payun, jandela ka gang
  • Ngawatesan gerakan dina kabin saloba mungkin
  • Latih deui awak sareng staf garis payun ngeunaan kontrol inféksi sareng tindakan kabersihan
Operator wisata
  • Sanitasi ningkat, disinféksi, sareng prakték beberesih jero pikeun palatih sareng kendaraan sanésna
  • Beberesih difokuskeun dina titik sentuh frékuénsi luhur, kalebet kétang, gagang panto, méja, jamban onboard, saringan AC, loker overhead sareng headset
  • Rencana lenggah sateuacanna dialokasikan kalayan henteu muter
  • Ngawatesan kontak fisik sareng ngantri dimana mungkin
  • Ngajajah waktos anu staggered pikeun aksés ka tempat, hotél sareng réstoran diantarana
  • Kaséhatan, kabersihan, disinféksi sareng kabersihan sareng protokol kaamanan pangan di réstoran pasangan
  • Ngadegkeun sareng réncang sareng panyadia kalebet toko, ruang paméran, ngicap tempat / toko, musium, nunjukkeun bioskop, aula konsér, pabrik sareng kebon, yén aranjeunna nuturkeun protokol anu dipikaresep
Pusat Konvénsi, Rapat & Acara
  • Ngalaksanakeun jarak fisik pikeun distribusi tempat sareng lorong, ngamangpaatkeun bimbingan pamaréntah upami sayogi. Ngadamel dukungan visual pikeun nunjukkeun maksud sakumaha pantes. 
  • Ngurangan wates kapasitas tempat pikeun pamilon sakumaha pantes sareng diperyogikeun ku panerapan lokal
  • Bédakeun antara daérah résiko anu béda dina tempat
  • Mertimbangkeun angkét résiko résiko sateuacan kadatangan pikeun pamilon
  • Batesan interaksi fisik sareng kamungkinan ngantri nalika resepsi sareng pendaptaran nganggo pendaptaran sateuacanna pikeun ningkatkeun aliran pamilon
  • Ngadamel unit isolasi di luar tempat dimana mungkin pikeun anu nunjukkeun gejala COVID-19

Ukuran tambahan sareng misah pikeun sektor Cruise sareng bisnis asuransi diantarana, ayeuna nuju ngembangkeun sareng bakal diumumkeun dina waktosna.

Numutkeun Laporan Pangaruh Ékonomi 2020 WTTC, salami 2019, Travel & Pariwisata tanggung jawab salah sahiji tina 10 padamelan (total 330 juta) WTTC nembé ngagem pamrih EU

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

George Mekarwangi