Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Naha gaya hirup LGBT leres-leres setan?

Swaziland gaduh perjuangan sareng LGBT anu hartosna sétan
swew
Ditulis ku George Mekarwangi

Karajaan Eswatini mangrupikeun nagara anu éndah kalayan nilai-nilai konservatif pisan sareng baheulana kawanoh salaku Swaziland.

Di Eswatini, eSwatini Sexual and Gender Minorities (ESGM) didirikeun salaku salah sahiji tina sababaraha kelompok advokasi anu melobi pangakuan hukum dasar sareng perlindungan pikeun jalma LGBT + di karajaan Afrika ieu.

Homoseksualitas haram di Swaziland (eSwatini) sareng jalma LGBT + nyanghareupan tingkat diskriminasi sareng pelecehan anu parah, sabagian kusabab stigma HIV / AIDS. Karajaan konservatif dipimpin ku Raja Mswati III anu sateuacanna ngajelaskeun homoseksualitas salaku "satanis".

Tapi organisasi éta sorangan ayeuna merjuangkeun eksis saatos dilarang ngadaptar dina pendaptaran perusahaan nagara di Séptémber taun kamari.

Numutkeun kana Sadayana Afrika, registrar nyatakeun yén tujuan ESGM dilanggar hukum kusabab kalakuan séks séks séks haram di karajaan. Hak pikeun sasaruaan henteu dilarapkeun ka jalma LGBT +, ceuk registrar kusabab orientasi seksual sareng séks henteu disebatkeun sacara eksplisit dina konstitusi eSwatini.

Grup ayeuna parantos nyandak gelut ka pengadilan pangluhurna nagara éta nalika nangtang kaputusan registrar, nyatakeun yén panolakan pendaptaran ngalanggar hak-hak anggota ESGM kana martabat, pikeun dikaitkeun sareng nganyatakeun dirina sacara bébas, dirawat kalayan sami sareng henteu didiskriminasi. Aranjeunna ngaku yén pendaptaran nyalahkeun hukum sareng panolakanana pikeun ngadaptar ESGM ngalanggar hak konstitusional anggotana.

Jalma-jalma LGBT di Eswatini rutin nyanghareupan diskriminasi sareng pelecehan masarakat. Sapertos kitu, seuseueurna milih tetep dina lomari atanapi ngalih ka tatangga Afrika Kidul, dimana perkawinan kelamin sami sacara hukum. Salaku tambahan, jalma LGBT + nyanghareupan tingkat inféksi HIV / AIDS anu luhur pisan. Eswatini gaduh panyebaran HIV paling luhur di dunya, kalayan dikabarkan 27% penduduk Swati katépaan).

Sanaos sadayana ieu, parade kabanggaan mimiti Eswatini diayakeun Juni 2018.

Nyitak Friendly, PDF & Email