Karajaan gratis COVID-19 tetep ditutup ku Pengecualian pikeun Selandia Anyar

Karajaan gratis COVID-19 tetep ditutup ku Pengecualian pikeun Selandia Anyar
Potret layar 2020 07 08 di 19 52 06

Karajaan Pulo Cook Perdana Menteri Henry Puna parantos nyatakeun Kapuloan Cook "zona bébas COVID-19", nanging kabupatén éta tetep aya dina Konéng Konéng kanggo waktos ayeuna. Sanaos virusna henteu nampilkeun dirina, sadayana parantos dipénta pikeun tetep ngajaga kabersihan sareng latihan jarak fisik sareng sosial pikeun nyegah panularan. Kanggo langkung seueur inpormasi didatangan www.covid19.gov.ck

Pilarian nyukcruk kontak CookSafe anu diluncurkeun dina kaping 19 Juni bakal masihan wawasan anu penting pikeun nguatkeun prosés sareng protokol kontak Kepulauan Cook COVID-19, saur Sekretaris Kaséhatan, Dr Josephine Aumea Herman. CookSafe bakal ngalengkepan Organisasi Kaséhatan Dunya mekarkeun alat panyelidikan panyawat perangkat lunak Go.Data pikeun kasus sareng manajemén kontak anu diluncurkeun Te Marae Ora minggu payun. "Prioritas kami ngajaga warga sareng pengunjung anu salamet," saur Dr Herman.

Sedengkeun COVID-19 mangrupikeun fokus tina usaha urang, sistem ieu bakal dilarapkeun pikeun ancaman kaséhatan masarakat ka hareup kaasup dengue. Ieu mangrupikeun kasempetan diajar anu penting nalika urang ngamimitian muka deui ka dunya luar.

Pilot CookSafe mangrupikeun prakarsa kolaborasi antara Pamaréntah sareng Séktor Tugas Swasta kalayan Pimpinan Te Marae Ora.

Dina pangaturan perbatasan, damel dina nyiptakeun 'zona perjalanan aman' antara Kapuloan Cook sareng Selandia Anyar parantos dilakukeun dina sababaraha tingkatan dina kadua setting salami sababaraha minggu, nyatakeun pertimbangan rumit, multifungsi sareng dugi ka sadaya daérah Pamaréntahan . Saur Menteri Brown,

"Éta mangrupikeun sawala anu positip pisan sareng Menteri Peters kalayan konsensus ngeunaan kautamaan kakayaan kaséhatan urang sareng ngalestarikeun kauntungan anu dimeunangkeun ku Selandia Anyar sareng Kapuloan Cook parantos dilakukeun sacara awal sareng badé ngaleungitkeun sareng ngaleungitkeun panyebaran COVID- 19. Kami sapuk yén perlu tetep waspada sareng mastikeun tindakan mitigasi anu mantap ngalawan résiko, kalebet pangaturan wates, nunjukkeun yén virus tetep tumuh di tempat séjén di dunya. Dina waktos anu sasarengan, kumaha oge, urang komitmen pikeun neraskeun ngutamakeun kamajuan pangaturan perbatasan antawis diri urang parantos urang duaan parantos salami waktos janten tempat aman ti COVID-19 sareng setélan perbatasan Selandia Anyar ayeuna ngagaduhan pangaruh anu signifikan sareng implikasi kana Kapuloan Cook kaayaan kaséhatan, sosial sareng ékonomi. "

Menteri Brown negeskeun heula permintaan ti Kapuloan Cook pikeun ngaleungitkeun syarat karantina nalika sumping ka Selandia Anyar pikeun palancong ti Kapuloan Cook sareng sayah piwuruk perjalanan Selandia Anyar pikeun perjalanan ka Kapuloan Cook. Menteri Peters parantos nugaskeun pajabatna pikeun ngajajah poténsial pikeun ngaleungitkeun karantina 14 dinten anu diawasi pikeun kategori pelancong ti Kapuloan Cook ka Selandia Anyar sapertos ngiringan anggota kulawarga pikeun rujukan kaséhatan; anggota yudikatif; tanaga médis sareng tanaga infrastruktur kritis.

Kapuloan Cook ogé nyatakeun kahoyongna pikeun ningali mimiti reséptasi wisatawan ti Selandia Anyar, nyatakeun setélan perbatasan Kapuloan Cook ayeuna ngagaduhan prasyarat 30 dinten sateuacan cicing di Selandia Anyar pikeun lebet ka Kapuloan Cook. "Kami bersyukur pikeun Dursasana berkelanjutan sareng pertimbangan Kapuloan Cook saprak Pébruari ngeunaan pangaturan wates Selandia Anyar sareng kami ngarepkeun kolaborasi teras-terasan dina minggu payun. Salaku tambahan pikeun ngajaga prasyarat 30 dinten, cicing sateuacanna di Selandia Anyar pikeun lebet ka Pulo Cook dugi ka sahenteuna Séptémber, Kapuloan Cook bakal tetep ngawatesan aksés udara ka Kapuloan Cook ngalangkungan Auckland ngan ukur dugi ka Désémber.

Kami nganggap komitmen ieu langkung penting pikeun ngajaga sareng mayungan gelembung perjalanan anu dibagikeun sareng Selandia Anyar. " Setélan perbatasan sareng kesiapan kritis sareng padamelan réspon teras-terasan pikeun mastikeun dibentukna tingkat kapercayaan anu silih percanten sareng kayakinan dina pangaturan kendali wates sareng tindakan kaséhatan publik ngalangkungan panjagaan sareng uji coba rézim, kalebet sistem nyukcruk kontak anu kuat. Menteri Peters nyatet yén NZ tetep jaga pisan tugasna pikeun ngaleutikan sareng ngaleutikeun ngalawan résiko ngenalkeun COVID-19 ka Pasipik sareng Kepulauan Cook. Sentimen ieu dirojong ku Menteri Brown, anu salajengna nyatet yén "Kawajiban perawatan ieu gumantung ka Kapuloan Cook sareng Selandia Anyar. Éta meryogikeun pejabat senior tinimbangan anu ati-ati sareng rinci ngeunaan sagala résiko anu aya hubunganana sareng 'zona perjalanan aman' anu tiasa janten kolaborasi caket sareng idéntifikasi dukungan anu diperyogikeun pikeun nguatkeun prosés anu parantos aya di

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN