Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

6.3 Gempa Shook Nepal sareng Cina

Gempa ngoyagkeun Nepal sareng Cina
Ditulis ku jelema nu nyunting

Gempa bumi saageung 6.3 ngoyagkeun Nepal sareng Cina nalika éta kajantenan di Western Xizang tabuh 20:07:19 UTC dina jerona 10.0 km. Gempa ieu lumangsung di daérah anu henteu padumukan anu dikenal salaku Dataran luhur Tibét kalayan lokasi anu pang caketna sareng pusat gempa anu jauhna 450.3 km di Saga, Tibet, Cina.

Seismisitas di Himalaya dominan hasil tina tabrakan buana lempeng India sareng Eurasia, anu konvergénsi dina tingkat relatif 40-50 mm / thn. Kuburan kalér India di handapeun Eurasia ngahasilkeun seueur lini sareng akibatna ngajantenkeun daérah ieu mangrupikeun daérah anu paling bahaya dina bumi. Ekspresi permukaan bates lempeng ditandaan ku suku gunung belah kidul belah kidul Sulaiman belah kulon, Arc Indo-Burmese di wétan sareng trending Himalaya belah wétan-kulon di beulah kalér India.

Wates lempeng India-Eurasia mangrupikeun wates anu sumebar, anu di daérah caket kalér India, ayana dina wates Indus-Tsangpo (disebut ogé Yarlung-Zangbo) Suture di belah kalér sareng Dorong Frontal Utama di beulah kidul . Zona Suture Indus-Tsangpo ayana sakitar 200 km kaléreun Himalaya Front sareng didefinisikeun ku ranté ophiolite anu kakeunaan di sapanjang sisi kidul na. Himalaya sempit (<200km) Himalaya kalebet seueur tren ka wétan-kulon, struktur paralel. Daérah ieu gaduh tingkat seismisitas anu pangluhurna sareng gempa bumi pangageungna di daérah Himalaya, disababkeun utamina ku gerakan dina kasalahan dorong. Conto lini signifikan, di daérah anu padet ieu, disababkeun ku gerakan slip mundur kalebet 1934 M8.1 Bihar, 1905 M7.5 Kangra sareng gempa bumi M2005 Kashmir 7.6. Dua anu terakhir nyababkeun jumlah korban tewas paling luhur pikeun gempa bumi Himalaya anu ditingali dugi ka ayeuna, babarengan maéhan langkung ti 100,000 urang sareng ngantunkeun jutaan tempat tinggal. Gempa bumi Himalaya anu paling gedé dirékam lumangsung dina tanggal 15 Agustus 1950 di Assam, India wétan. Gempa sisi-katuhu, gencatan mogok M8.6, ieu karaos lega di daérah lega di tengah Asia, nyababkeun karusakan anu parah di kampung-kampung di kawasan gempa bumi.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email