24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Turki Breaking News Rupa-rupa Berita

Bencana ragrag lira tiasa berkah nyamur pikeun wisata Turki

Bencana ragrag lira tiasa berkah nyamur pikeun wisata Turki
Bencana ragrag lira tiasa berkah nyamur pikeun wisata Turki
Ditulis ku Harry S. Johnson

Lira Turki tetep pencét catetan paling handap ngalawan mata uang utama di pasar bursa kusabab akumulasi hutang taun sareng teu daek Présidén Erdogan naékkeun tingkat suku bunga.

Turunna mata uang Turki anu teras-terasan leres-leres tiasa ngabantosan wisata di daérah sanaos waktos anu teu pasti dibawa ku Covid-19 pandemi, kalayan ahli industri ngaramal panurunan kadatangan internasional ngan ukur 31.6% dina 2020 dibandingkeun sareng 2019.

Mémang sanaos gaduh kasus anu sami sareng Perancis sareng Itali (237,265), jumlah korban aya dina tingkat anu sami sareng Mesir sareng jalan handapeun Spanyol - dua pasar pesaing utama Turki. Hal ieu ngamungkinkeun Turki pikeun muka deui wates na ka wisatawan tanggal 1 Juni, anu sakedik nambihan pangaruh pandemi dina usum puncak.

Di sagigireun masihan kesan kasalametan relatif dibandingkeun pesaingna, kurs anu pikaresepeun sigana bakal narik wisatawan asing, sareng, langkung khususna, anu Inggris - anu ngawakilan 2.44 juta pangunjung di Turki di 2019 (pasar sumber panggedéna katilu) sareng anu ayeuna teu kénging nganjang ka sababaraha tujuan anu biasa sapertos Spanyol.

Mata uang anu lemah parantos aya alesan pariwisata di Turki ngalaman dorongan sapertos kitu dina sababaraha taun ka pengker, sanaos pangaruh négatip tina sababaraha serangan teroris profil tinggi antara 2015 sareng 2017 dina gambar nagara éta.

Nanging, bakal saé pikeun Pamaréntah Turki henteu ngaganggu Rusia, anu mangrupikeun pasar sumber nomer hiji pikeun Turki (7.16 juta pangunjung di 2019), sabab sigana parantos dilakukeun ku ngajantenkeun musium Hagia Sophia anu kasohor janten masjid. Mémang, kaleungitan sumber pendapatan ieu sapertos di 2016 kusabab ketegangan diplomatik (ngalaman panurunan 76% pengunjung Rusia) bakal pikareueuseun pikeun nagara dina iklim ayeuna.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.