24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Israél Ngabobol Warta wartos Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Turki Breaking News Berita Breaking UAE Rupa-rupa Berita

Henteu lirén ka Tel Aviv ti Dubai di Émirat, ti Abu Dhabi di Etihad ngajantenkeun Turki Airlines gugup

Henteu lirén ka Tel Aviv ti Dubai di Émirat, ti Abu Dhabi di Etihad ngajantenkeun Turki Airlines gugup
soca
Ditulis ku Garis Média

Kasapukan perdamaian bersejarah antara Israél sareng Uni Émirat Arab ngagambarkeun titik balik poténsial pikeun perjalanan udara sareng investasi bisnis di daérah éta, para ahli pariwisata yakin.

Sedengkeun detil tina perjanjian éta henteu acan tiasa ditulis, operator wisata Émirati parantos mimiti ngadeukeutan ka réncang Israélna pikeun nyiapkeun dorongan para tamu anu diarepkeun bakal dihasilkeun. Mark Feldman, CEO Ziontours anu berbasis di Yerusalem, ngawartoskeun ka The Media Line yén anjeunna parantos nampi tawaran sapertos ti operator anu aya di Dubai.

"Émirat aya 9 juta jalma tapi ngan 1 juta warga nagara; sésana mangrupikeun padamel asing di ditu, "saur Feldman. "Naha bakal salah sahiji ti 1 juta kadieu? Aranjeunna bakal sumping pikeun bisnis. Éta hubungan kami sareng di sanés perjalanan anu pangageungna bakal sumping. ”

Kumisan tina kanaékan perjalanan, kadatangan operator Etihad Airways sareng Émirat anu berbasis di UAE bakal nyiptakeun tantangan utama pikeun El Al sareng Turki Airlines, anu parantos nguasaan pasar perjalanan Israél, saur Feldman.

di sisi sanés tina persamaan perjalanan, Feldman nyarios yén anjeunna parantos nyaksian minat anu seukeut ti urang Israil anu hoyong nganjang ka nagara Teluk, sanaos pandemi COVID-19 parantos ayun-ayun sareng teu acan aya penerbangan langsung.

"Urang Israél, boh pikeun bisnis sareng hiburan, resep ngajajah tempat-tempat anyar," paparna. "Jalma luang kuring parantos ngahubungi kuring tanpa henti naros, 'Kumaha upami balanja di dinya?'

"Fasilitasna aya fenomenal, hotélna kelas dunya, tapi aya budaya anu sanés anu kedah dipahami ku urang Israil," sambungna, nambihan yén butuh sababaraha bulan pikeun perjalanan antara Dubai, Abu Dhabi, sareng Israel nepi ka bener turun tina taneuh.

Dinten Kemis, Israél sareng UAE ngumumkeun dibentukna hubungan diplomatik lengkep, dina perjanjian anu dibolaykeun ku Amérika Serikat, anu nungtut Israel pikeun ngabekukan rencana anéksasi Tepi Barat na. UAE mangrupikeun nagara Teluk munggaran anu ngahijikeun hubungan resmi sareng nagara Yahudi.

Dina pernyataan gabungan, Amérika Serikat, Israél sareng UEA nyambut terobosan salaku "wasiat diplomasi anu kandel sareng visi tina tilu pamimpin [Présidén Donald Trump, Perdana Menteri Binyamin Netanyahu, sareng Syekh Khalifa bin Zayed Al Nahyan] sareng kawani Uni Émirat Arab sareng Israél pikeun nyusun jalur anyar anu bakal muka konci poténsi hébat di daérah éta. ”

Salaku bagian tina usaha normalisasi, rombongan ti Israél sareng UAE dipiharep bakal pendak dina minggu-minggu anu bakal datang sareng nandatanganan sababaraha perjanjian dua hala. Pejabat resmi Israél anu naroskeun tetep anonim ngawartoskeun The Media Line yén cetak anu hadé tina perjanjian éta masih disetrika sareng langkung seueur inpormasi ngeunaan perjalanan sareng pariwisata bakalan sayogi.

Kamentrian Pariwisata Israél samentawis éta ngarepkeun yén tindakan éta bakal janten rahmat pikeun kunjungan antara dua nagara saatos krisis coronavirus turun.

"Pariwisata bilateral ieu bakal kalebet, diantarana waé, ziarah Muslim kana situs-situs di Israél anu suci pikeun umat Islam, sareng urang Israél anu nganjang ka UAE, kalebet partisipasi dina pameran Expo internasional anu dijadwalkeun dilaksanakeun di Dubai," kementerian anu aya hubunganana sareng The Media Line dina pernyataan tinulis, ngarujuk kana World Expo yén Dubai dipiharep janten host dina Oktober 2020 tapi anu ditunda ka 2021 salaku akibat tina COVID-19 wabah.

"Luyu sareng jumlah pegatna wisatawan anu datang anu datang ka Israel dina sababaraha taun terakhir, rékor parantos rusak dina jumlah anu datang ka Israél ti nagara-nagara Arab sareng Muslim, kalebet anu ngajaga sareng anu henteu ngajaga hubungan sareng Israél," pernyataan anu dibaca.

Saperti di beulahan sanés dunya, industri pariwisata Israél parantos pencét pisan tina pandemi éta, kalayan puluhan rébu di séktor éta parantos diberhentikan saprak pertengahan Maret. Langkung ti 40% hotél di saluareun nagara tetep ditutup, angka Kamentrian Pariwisata nembé nunjukkeun.

Dina usaha pikeun ngalemeskeun taangan kauangan, dina dinten Minggu kabinét Israél nyatujuan paket bantuan NIS 300 juta ($ 88 juta) pikeun hotél anu ditujukeun pikeun tetep terbuka. Fasilitas hotél bakal kéngingkeun nampi waragad saluyu sareng sabaraha aranjeunna anu disakiti ku panutupanana langit Israél sareng larangan anu ngiringan asupna warga asing. Hibah bakal disalabarkeun pikeun Juni 2020-Mei 2021.

Operator wisata Israél, anu ogé merjuangkeun krisis ékonomi tina krisis global, khususna hoyong ngabiayaan hubungan anu anyar sareng Émati. Seueur anu ningali janji perjalanan udara anu langkung merenah sareng langkung mirah di daérah éta khususna ngajangjikeun.

"Ieu leres-leres signifikan tina sudut pandang pariwisata kusabab maskapai UAE," Mushi Vered, CEO Vered Hasharon Travel Group, ngawartoskeun The Media Line. "Kami gaduh kantor di Filipina sareng Thailand, sareng sajabana, janten ieu hartosna yén sadaya Wétan parantos langkung caket sareng kami [perjalanan-bijaksana] ku tilu jam berkat kamampuan ieu ayeuna ngapung ngalangkungan Émirat."

Penerbangan ka sareng ti Israél dugi ka ayeuna dilarang asup ka ruang udara UAE sahingga kapaksa ngadamel kuriling anu nyéépkeun waktos pikeun ngahontal tujuan di Wétan Jauh.

Sapertos Feldman, Vered ogé yakin yén manpaat utama pariwisata anu bakal datang ti nagara Teluk bakal datang dina bentuk kasempetan bisnis anyar, khususna dina sektor teknologi tinggi.

"Kuring pikir ieu mangrupikeun warta anu saé pikeun urang sadayana," tegesna, nambahan yén perusahaanna samentawis pareum kusabab pandemi éta. "Kami parantos ngagaduhan program [wisata] pikeun umat Islam, tapi Émirat peryogi pendekatan anu béda kusabab éta langkung ti [sektor] pasar luhur."

Operator wisata anu sanés, anu dugi ka ayeuna henteu nawiskeun wisata dina basa Arab kusabab kurangna paménta, ogé nyatakeun sumanget kana pamekaran éta.

"Kami pastina bakal tiasa nampung pamundut wisata pribadi di Arab pikeun nunjukkeun nagara," Asaf Ben Ari, wakil-CEO Bein Harim Pariwisata Jasa, ngawartoskeun ka The Media Line. "Naon waé jasa pariwisata langkung jauh sapertos mindahkeun sareng pangalaman di Israél, Bein Harim bakal daék ngoperasikeun sareng damel kerjasama sareng agén Émirati. Kami gaduh panunjuk arah anu nyarios basa Arab. "

Kusabab UAE mangrupikeun jinis klién anu énggal, Ben Ari nyarios yén operator wisata Israél kedah diajar pasar pikeun nyusun bungkus perjalanan anu khusus pikeun kabutuhan wisatawan Émirat.

"Kami bakal nganut inisiatif naon waé pikeun ngadorong jalma-jalma sumping sareng ngumbara sareng ningali naon anu ditawarkeun Israél," saur anjeunna.

Dina akhir dinten, Nanging, sababaraha urang industri nyatakeun yén sanaos jalma bisnis bakal nganjang ka nagara Yahudi pikeun ngajajah kasempetan komérsial, wisatawan Israél sigana bakal ngawangun pangsa singa di antara dua nagara.

"Pikaresepeun pikeun urang Israél tiasa angkat ka ditu sareng kuring yakin di awal bakal aya seueur bungkus salami lima atanapi genep dinten," saur Feldman. "Kuring pikir nalika urang Israél terang kumaha panasna di ditu, aranjeunna panginten henteu resep tapi éta bakal muka bagéan dunya anu lengkep anu aranjeunna henteu pernah kantos datang.

"Éta henteu kanyahoan, asing, sareng [henteu sapertos naon] anu kantos kami alami," saurna.

Panulis Maya Margit, Jalur Média

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Garis Média