Sahenteuna genep urang tiwas nalika pesawat anu ditumpuk ku kacilakaan tunai di Sudan Kidul

Sahenteuna genep urang tiwas nalika pesawat anu ditumpuk ku kacilakaan tunai di Sudan Kidul
Sahenteuna genep urang tiwas nalika pesawat anu ditumpuk ku kacilakaan tunai di Sudan Kidul
Ditulis ku Harry S. Johnson

Pesawat Antonov An-26 mawa duit tunai sareng tuangeun ka kota Aweil di belah kulon kalér-kidul Sudan Selatan nabrak teu lami saatos angkat ti bandara di ibukota Juba.

Pidéo sareng poto anu beredar dina média sosial nunjukkeun haseup naék tina potongan awak anu sumebar di situs kacilakaan. Saksi ogé ngalaporkeun ningali sababaraha mayit.

Diréktur Bandara Juba Kur Kuol Ajieu nyarios ka Anadolu yén dalapan jalma aya dina pesawat, tapi anjeunna henteu ngagaduhan inpormasi samentawis korban. Saksi-saksi nyarios yén aranjeunna ningali genep mayit, sareng hiji jalmi dibawa ka rumah sakit. Samentawis éta, laporan sanés nyatakeun yén sakitar 17 jalma panginten tiwas.

Aijeu nyarios yén pesawat éta mawa motor sareng tuangeun, ogé artos kanggo mayar gaji padamel LSM. Halaman wéb Aviation Herald ogé ngalaporkeun yén pesawat éta dieusian ku artos kanggo "upah." Saurang saksi nyarios ka média yén jalma-jalma dina taneuh buru-buru ngumpulkeun artos anu sumebar di reruntuhan.

Dina 2017, pesawat panumpang An-26 anu sumping ti Juba kabeuleum saatos badarat di kota Wau sareng, sanaos pesawatna hancur pisan, sadayana 45 urang naék disimpen. Kajadian anu langkung tragis kajantenan di 2015, nalika pesawat kargo An-12 nabrak teu lami saatos angkat ti Juba, maehan 37.

#rebuildingtravel

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.

eTurboNews | eTN