Kuwait emir Syekh Sabah maot dina 91 taun, penguasa anyar namina

Kuwait emir Syekh Sabah maot dina 91 taun, penguasa anyar namina
Putra Mahkota Syekh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah parantos diangkat janten emir Kuwait anu énggal
Ditulis ku Harry S. Johnson

Kuwait urang Emir Syekh Sabah al-Ahmed al-Sabah parantos pupus yuswa 91, dinten Salasa, numutkeun pernyataan kantor emir.

Dugi ka dinten ieu anjeunna salah saurang negarawan anu kawasa.

"Kalayan kasedihan sareng kasedihan anu parah, Amiri Diwan duka kamangkatan Mulia, Almarhum Émir Kuwait Syekh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah," Amiri Diwan, anu janten istana karajaan emir Kuwait, ceuk dina hiji pernyataan.

Numutkeun kana pernyataan anu dikaluarkeun ku pamaréntah Kuwait, Syekh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah pupus di Amérika Serikat tabuh 4 siang waktos lokal Kota Kuwait (1300 GMT).

"Kalayan kamangkatanana, Kuwait, daérah Arab sareng Islam sareng kamanusaan salaku urang sadayana parantos kaleungitan ikon anu dibédakeun," saur pernyataan pamaréntah.

Dugi ka dinten ieu anjeunna salah saurang negarawan anu kawasa. Sabah IV maréntah Kuwait ti saprak 2006.

Pamaréntah ngumumkeun 40 dinten duka pikeun maotna Émir sareng mutuskeun pikeun nutup pamaréntahan sareng lembaga resmi salami tilu dinten mimitian 29 Séptémber.

Tanggal 18 Juli, Émir dirawat di rumah sakit pikeun pamariksaan médis sareng operasi "suksés" sapoé saatos, Kantor Berita Kuwait (KUNA) ngadugikeun Menteri Amiri Diwan Syéh Ali Jarrah Al-Sabah.

Tanggal 23 Juli, Émir angkat ka Amérika Serikat pikeun ngarengsekeun perawatan médis, dilaporkeun KUNA.

Syekh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah lahir tanggal 16 Juni 1929. Dina Séptémber 2014, Perserikatan Bangsa-Bangsa ngahargaan gelar Pimpinan Kamanusaan pikeun usaha kontinyu dina padamelan kamanusaan.

Samentawis éta, Putra Mahkota Kuwait Syekh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah parantos janten emir Kuwait énggal saatos pupusna Syéh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, pamaréntah Kuwait ngumumkeun dinten Salasa sonten saatos rapat luar biasa .

Syekh Nawaf lahir tanggal 25 Juni 1937. Anjeunna kantos janten menteri pedalaman ti 1978 dugi ka 1988 nalika diangkat janten menteri pertahanan.

Tanggal 16 Oktober 2003, hiji paréntah karajaan dikaluarkeun pikeun namina Syekh Nawaf salaku wakil perdana menteri sareng menteri dalam negeri anu munggaran.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.

eTurboNews | eTN