Ditéwak pikeun Korupsi: Prisca Mupfumira, Zimbabwé

Prisca-Mupfumira
Prisca-Mupfumira
Ditulis ku jelema nu nyunting

Pariwisata di Zimbabwé katingali salaku pangasilan artos pangageungna kénca di Zimbabwé saatos digulingkeun rezim Mugabe. Anu ngurus pariwisata nyaéta Menteri terhormat Prisca Mupfumira. Dinten ayeuna, menteri ieu aya di panjara Harare, ditéwak ku Komisi Anti Korupsi Zimbabwé.

Prisca Mupfumira tanggung jawab salaku Menteri Pelayanan Publik salami pamaréntahan Mugabe sareng dina waktos éta Dr. Walter Mzembi janten Menteri Zimbabwé anu paling lami.

Dina Maret 2018, anjeunna nyarios ka wartawan dina konperénsi berita nalika ITB Berlin yén pariwisata Zimbabwé kabuka pikeun bisnis. Babarengan pimpinan kantor pariwisata Zimbabwé, anjeunna ngawartoskeun ka eTN dina waktos éta, nagara éta pulih saatos korupsi Mugabe. Anjeunna nambahan Dr. Walter Mzembi, saha menteri anu ngurus pariwisata sateuacan anjeunna, nyaéta penjahat sareng bakal panjara.

Numutkeun ka narasumber, Prisca Mupfumira dipecat ku tilas présidén Mugabe saatos perombakan kabinet di 2017 nalika anjeunna ngurus urusan umum. Numutkeun sumber eTN, tuduhan korupsi ogé diangkat dina 2017 tapi henteu dibawa payun sateuacan digulingkeun pamaréntahan Mugabe.

Dugi ka ayeuna menteri éta ditingali salaku salah sahiji pengikut anu paling satia tina pamaréntah ayeuna di Zimbabwé.

Komisi Anti Korupsi Zimbabwé parantos negeskeun dinten ayeuna yén aranjeunna parantos ngajemput Menteri Pariwisata Prisca Mupfumira kusabab tuduhan anu nyalahgunakeun dana NSSA sakumaha anu diucapkeun ku Auditor Jénderal dina laporan na.

"Kami tiasa mastikeun yén Menteri Pariwisata ayeuna aya dina tahanan kami pikeun ditaroskeun sareng kamungkinan prosés jatuh tempo. Kami henteu tiasa ngaréspon patarosan saatos ieu mangrupikeun prosés langsung. Pers bakal dilaporkeun ngalangkungan siaran engké dina dinten. Kami bakal tetep ngapdet. " ZACC nyarios dina hiji pernyataan.

Komisi mastikeun ka Zimbabwé yén aranjeunna damel datar pikeun mastikeun yén undang-undang éta bakal dilakukeun.

Anggota Parlemén Konstituén Norton Temba Mliswa aya catetan anu nuduh Mupfumira maok sareng nyalahgunakeun dana NSSA pikeun ngendalikeun pejabat ZANU-PF.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.