Pariwisata Bogotá mangrupikeun 29.1% kagiatan wisata Kolombia

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-10
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-10

Bogotá nyumbang langkung tina sapertilu tina wisata Kolombia

Nyitak Friendly, PDF & Email

GDP pariwisata Bogotá nyumbang 2.5% ékonomi kota, jumlahna US $ 1.8 milyar, ngungkabkeun laporan anyar ku Déwan Wisata & Pariwisata Dunya (WTTC), Pangumbaraan Wisata Amérika Latin & Pangaruh Pariwisata. Ékonomi wisata Bogotá ngagambarkeun 29.1% tina kagiatan wisata Kolombia.

Pangaruh Wisata Amérika Serikat & Pariwisata Amérika Latin mangrupikeun saruntuyan laporan ku WTTC anu ningali kontribusi Pariwisata & Pariwisata pikeun ékonomi kota sareng nyiptakeun padamelan. Panilitian ngaliput 65 kota, genep diantarana aya di Amérika Latin.
Pangeluaran internasional nyayogikeun 41% pendapatan pariwisata Bogotá, nyorot pentingna pengunjung internasional pikeun kota. Kaseueuran perjalanan pikeun hiburan tibatan tujuan bisnis. Pasar internasional anu luhur nyaéta Amérika Serikat (27%), Mexico (10%), Spanyol (5%), Brazil (5%) sareng Argentina (4%). Permintaan domestik masih tanggel waler pikeun 59% tina pendapatan pariwisata, sareng belanja ti datangna Kolombia diperkirakeun dua kali ku 2026.

Kontribusi total sektor Wisata & Pariwisata Kolombia pikeun PDB nyaéta COP51,05bn (US $ 16.7bn), atanapi 5.8% PDB. Kontribusi total Travel & Pariwisata kana padamelan, kalebet padamelan sacara teu langsung didukung ku industri, nyaéta 6.1% tina total padamelan (1.3 juta padamelan). Dina sapuluh taun ka payun sektor ieu diperkirakeun ngahasilkeun 219,500 padamelan.
Ngeunaan WTTC: Déwan Wisata & Pariwisata Dunya mangrupikeun otoritas global ngeunaan kontribusi ékonomi sareng sosial Travel & Pariwisata. Éta ngamajukeun kamekaran berkelanjutan pikeun séktor, damel sareng pamaréntah sareng lembaga internasional pikeun nyiptakeun padamelan, ngajalankeun ékspor sareng ngahasilkeun kamakmuran. Unggal taun WTTC, sasarengan sareng Ékonomi Oxford, ngahasilkeun Laporan Pangaruh Ékonomi unggulan na, anu katingali kana kauntungan sosial ékonomi Travel & Pariwisata di tingkat global, régional sareng nagara. Taun ayeuna laporan nunjukkeun data ngeunaan 25 pengelompokan régional sareng 185 nagara.

Perjalanan & Pariwisata mangrupikeun supir konci pikeun investasi sareng pertumbuhan ékonomi sacara global. Sektor ieu nyumbangkeun US $ 7.6 triliun atanapi 10.2% PDB global, sakali sadayana pangaruh langsung, henteu langsung sareng anu diinduksi diperhatoskeun. Sektor ogé nyumbang 292 juta padamelan atanapi hiji dina sapuluh sadayana padamelan di planét.

Pikeun langkung ti 25 taun, WTTC parantos janten sora industri ieu sacara global. Anggota mangrupikeun Kursi, Présidén sareng Pimpinan Eksekutif tina bisnis Travel & Pariwisata sektor swasta terkemuka di dunya, anu nyayogikeun élmu khusus pikeun ngabimbing kabijakan pamaréntah sareng nyandak kaputusan, sareng ningkatkeun kasadaran pentingna séktor.

KTT Global taunan WTTC ngahijikeun langkung 900 delegasi pikeun ngabahas kasempetan, tantangan sareng masalah anu disanghareupan industri, sedengkeun Pariwisata pikeun Tomorrow Awards na ngaku kakuatan industri janten kakuatan positip dina kelestarian. KTT bakal dilaksanakeun di Buenos Aires, Argéntina, 18 -19 April 2018.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov