Coronavirus ancaman kaamanan di Wétan Tengah: réspon militér

Coronavirus ancaman kaamanan di Wétan Tengah: réspon militér
Coronavirus ancaman kaamanan di Wétan Tengah: réspon militér
Ditulis ku Garis Média

Di Yordania, tentara ngambil alih jalan-jalan dina tanggal 17 Maret pikeun pulisi curfew kusabab COVID-19 coronavirus, saatos pamaréntahan ngaktipkeun Hukum Pertahanan anu ngalebetkeun karajaan kana kaayaan darurat. Warga anu ngalanggar jam malam di Amman sareng tempat sanésna ditéwak sareng dirujuk pikeun kamungkinan dituduh pidana.

Nagara demi nagara ngumumkeun tindakan darurat anyar pikeun nungkulan pangiriman gancangna novel viruscorona di Wétan Tengah. Anu pang anyarna nyaéta Tunisia, sabab Présidén Kais Saied maréntahkeun tentara dinten Senén pikeun maksa jam 6 siang-6 enjing anu ditetepkeun dina 18 Maret. Nagara Afrika Kalér parantos ngaidentifikasi 89 kasus virus COVID-19; tilu urang parantos maot dugi ka ayeuna, sareng hiji deui parantos pulih.

Moeen al-Taher, analis politik Yordania-Paléstina sareng panulis di Institute for Palestine Studies di Amman, ngawartoskeun ka The Media Line yén tentara Yordania sareng pasukan kaamanan kedah maksakeun réalitas anyar watesan gerakan. "Jalma didieu sieun ku tentara; éta ngagaduhan prestij sareng hormat diantara urang Yordania. Panerapan tentara ngajantenkeun jalma serius nyandak masalah éta. ”

Taher nyarios yén jalma-jalma di nagara-nagara Éropa, kalayan sistem demokratisna, gagal pikeun nurut kana pitunjuk, sedengkeun Cina sanggup ngalangkungan sistem diktator na pikeun ngadalikeun virus éta. "Pokokna, masalah urang ayeuna nyaéta ngeureunkeun coronavirus, sanés ngahirupkeun démokrasi," saurna.

"Masing-masing nagara nyanghareupan kaayaan nyalira dina kaayaan krisis anyar; peran tantara penting di dieu, tapi éta kedah dieja sareng diwatesan kana jangka waktu anu terbatas, "saur anjeunna.

"Keterlibatan tentara kedah dikawasa, sareng éta kedah tunduk kana eselon politik di karajaan, pikeun nyegah aya perselisihan dina waktos kacau anu tiasa janten perjuangan kakuatan," saur anjeunna.

Taher nyarios yén coronavirus bakal nyiptakeun kanyataan anyar pikeun masarakat internasional, anu sipatna gumantung kana kumaha ogé panyakitna dirawat.

Karajaan parantos ngaidentifikasi 112 kasus COVID-19, panyakit pernapasan anu disababkeun ku coronavirus énggal; teu aya anu maot, sareng hiji jalma parantos pulih.

Di Mesir ti saprak pertengahan Maret, tentara parantos damel babarengan sareng lembaga nagara pikeun merangan virus ngalangkungan langkah-langkah sapertos nyimpen bahan pangan sareng nyayogikeun latihan ngeunaan tindakan pencegahan. Salaku tambahan, Departemen Seuneu sareng Penyelamat Angkatan Bersenjata nyayogikeun kandaraan pemadam kebakaran kalayan solusi antiséptik pikeun disinfeksi saatos mungkin kakeunaan sareng ngabéréskeun rohangan terbuka. Dinten Minggu, saurang perwira tentara Mesir maot saatos anjeunna katépaan ku coronavirus novél nalika ngalaksanakeun tugasna.

Amani El-Tawil, pengacara sareng sutradara program di Al-Ahram Center for Political and Strategic Studies di Kairo, ngawartoskeun ka The Media Line yén katerlibatan tentara asup akal ku sababaraha rupa alesan, pamimpin diantarana virus éta tiasa janten bagian tina kampanye perang biologis.

"Tentara Mesir gaduh unit perang kimia [sareng biologis], anu mangrupikeun bagian tina militér anu kedah tanggel waler pikeun ngarobih file coronavirus, sareng henteu sadayana cabang tentara," saur El-Tawil.

Salajengna, anjeunna nyarios yén COVID-19 tiasa dianggo salaku alat dina kerangka persaingan antara AS sareng Cina pikeun kapamimpinan dunya. "Bisi kumaha, kumaha kaayaan kaayaan pandemi virus corona bakal mangaruhan kasaimbangan politik internasional."

El-Tawil nyarios yén Mesir nampi peran tentara, sabab ngartos ancaman serius anu ditepikeun ku virus pikeun kaamanan umum sareng kaamanan nasional.

Tanah Nil parantos ngaidentifikasi 327 kasus COVID-19; 14 jalma parantos maot, sareng 56 urang parantos cageur deui.

Tanggal 21 Maret, Perdana Menteri Hassan Diab maréntahkeun tentara sareng pasukan kaamanan pikeun mastikeun yén jalma cicing di bumi pikeun ngalawan panularan virus, saatos jumlah kasus naék janten langkung ti 200 sanaos telepon ti pamaréntahan anu sateuacanna ngadesek warga supados henteu ngabahayakeun sorangan sareng batur.

Abd Joumaa, saurang aktivis politik anu berbasis di Beirut, ngawartoskeun ka The Media Line yén masarakat Libanon henteu kaganggu pisan ku peran tentara dina ngalawan coronavirus tapi langkung ngabagéakeun sareng ngaberkahan éta. Sababaraha warga ngadesek tindakan anu langkung ketat dina kaayaan darurat.

"Dina tahap ieu, pasukan kaamanan parantos ngencarkeun prosedur supados masarakat teu kénging kaluar bumina kecuali éta mendesak, sareng anu angkat ka tempat anu salah, anu sanés ka supermarket sareng apoték, ditagih denda ku pasukan gabungan ditarik tina sadaya jasa kaamanan Libanon, "ceuk Joumaa.

Anjeunna nambahan yén pagawé sanés di séktor kaséhatan, médis sareng kadaharan anu ninggalkeun bumina ogé didenda.

Land of Cedars parantos ngaidentifikasi 267 kasus COVID-19; opat urang tos maot sareng dalapan parantos pulih.

Di Arab Saudi, Raja Salman maréntahkeun jam malam mimitian tanggal 23 Maret sareng tahan salami 21 dinten, ti jam 7 sonten-6 enjing, meryogikeun warga tetep di bumi kecuali leres-leres diperyogikeun.

Sateuacanna, karajaan éta ngagantungkeun asupna urang asing ti nagara-nagara anu parah katerusna virus sareng ngalarang umat Islam asing ngumbara ka Mekah sareng Madinah pikeun ziarah Umrah, anu tiasa dilaksanakeun iraha waé dina sataun éta.

Suliman al-Ogaily, anggota déwan sutradara Saudi Society for Political Science, ngawartoskeun ka The Media Line yén tentara henteu acan padamelan merangan coronavirus, tapi jasa kaamanan di handapeun wewenang Kementerian Dalam Negeri. "Pasukan urang dikerahkan di wates pikeun nangtayungan karajaan; paréntah raja henteu kalebet tentara, sabab Arab Saudi ngajauhan yén aya kesan yén masalah coronavirus ngagaduhan unsur kaamanan, ”saur Ogaily.

Anjeunna nunjukkeun yén paréntah karajaan dianggap hukum di Saudi Arabia, sareng ku sabab éta kalibetna pasukan kaamanan dina penegak hukum sah. "Sipat virus, anu nyebarkeun gancang, diwajibkeun otoritas dobel-handap kana ukuran anu dilakukeun dina 27 Pébruari, sabab jumlah kasus anu kainfeksi COVID-19 parantos lulus 500," saur anjeunna.

Anjeunna nambahan yén dina budaya Arab, aya tradisi pakumpulan sosial sareng acara anu teras-terasan, khususna magrib, anu ngajelaskeun waktos-waktos curfew. "Pamaréntah teu tiasa ngiringan prakték tradisional sapertos sakali; aranjeunna kedah nyandak tindakan anu langkung seueur pikeun mastikeun yén kagiatan tradisional anu ngabantosan népakeun virus dieureunkeun. "

Ogaily masihan conto kumaha Arab Saudi nahan prakték solat koléktif. "Kusabab kitu, ngabolaykeun gempungan jalma sareng ngalaksanakeun kurfew ayeuna ditampi," saurna.

Karajaan parantos ngaidentifikasi 562 kasus virus COVID-19; teu aya anu maot, sareng 19 jalmi parantos pulih.

Israél ngarencanakeun nyéépkeun $ 14 juta pikeun alat-alat médis pikeun Pasukan Pertahanan Israél (IDF), ceuk Menteri Pertahanan dina 11 Maret, nalika angkatan bersiap kanggo nungkulan wabah coronavirus.

Yaakov Amidror, tilas panaséhat kaamanan nasional Israél, ngawartoskeun ka The Media Line yén dugi ka ayeuna, Israél nyanghareupan pandemi salaku masalah sipil. Nanging, dina kasus kurfew lengkep, IDF kedah ngabantosan pulisi, anu henteu ngagaduhan tanaga anu cekap pikeun maksa di penjuru nagara.

"Sadayana ngagaduhan baraya di angkatan darat, janten pasukanana henteu janten masalah di dieu," saur Amidror.

Lior Akerman, analis politik Israel sareng pensiunan jenderal brigadier, ngawartoskeun ka The Media Line yén manajemén krisis coronavirus sanés diarahkeun ku militér atanapi pasukan kaamanan. "Luyu sareng kaputusan pamaréntah, platform téknologi Badan Kaamanan Israél [platform Shin Bet] dianggo pikeun milarian calon pasién anu caket diidénan pasién korona" ku nyukcruk telepon sélulér, anjeunna nambihan.

Akerman nunjukkeun yén dina skenario panutupan total panerapan, moal aya pilihan tapi ngandelkeun pulisi sareng personil militér.

"AS ogé nganggo prajurit Garda Nasional nalika krisis, sapertos nagara-nagara Éropa ogé," saurna. "Krisis anu sapertos kieu kedah dikokolakeun ku sistem sipil sareng kaséhatan, kalayan kakuatan kaamanan dugi ka ngabantosan peran penegak hukum."

Israél parantos ngaidentifikasi 1,442 kasus COVID-19; hiji jalma parantos maot sareng 41 parantos pulih.

Dinten Minggu, Perdana Menteri Otoritas Paléstina Mohammad Shtayyeh maréntahkeun penguncian dua minggu di kota-kota Paléstina sareng kampung-kampung kalayan teu aya fasilitas kaséhatan, apoték, toko roti sareng toko bahan pangan, nyebarkeun pasukan kaamanan salaku penegak hukum pikeun mastikeun warga tetep aya di imahna.

Otoritas Paléstina parantos ngaidentifikasi 59 kasus (57 di Tepi Kulon sareng dua di Jalur Gaza) COVID-19; teu aya anu maot, sareng 17 jalmi parantos pulih.

sumber: https://themedialine.org/by-region/corona-as-security-threat-mideast-states-call-out-army/

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Garis Média