Tilas menteri pariwisata Dr. Walter Mzembi henteu salah dina moro kajahatan anu aya hubunganana sareng Majelis Umum UNWTO di Zimbabwé

Tilas menteri pariwisata Dr. Walter Mzembi henteu salah dina moro kajahatan anu aya hubunganana sareng Majelis Umum UNWTO di Zimbabwé
Tilas menteri pariwisata Dr. Walter Mzembi henteu salah dina moro kajahatan anu aya hubunganana sareng Majelis Umum UNWTO di Zimbabwé

Dr Walter Mzembi mangrupikeun salah saurang menteri pariwisata anu paling lami di dunya. Anjeunna ogé ngajabat salaku menteri luar nagri di Zimbabwé. Anjeunna dituduh korupsi ku tuduhan palsu anu aya hubunganana sareng Majelis Umum UNWTO di Zimbabwé - Zambia. Anjeunna ayeuna diberesihan tina salah kalepatan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Kapaksa diasingkeun salami 3 taun, tilas menteri pariwisata Dr. Walter Mzembi ti Zimbabwé diberesihan tina sadaya tuduhan di Pengadilan Tinggi Zimbabwé.
  2. Ieu dinten anu saé pikeun kaadilan sareng sakali deui ogé ngalaan prosés pamilihan umum anu dipertanyakan di Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO), anu nempatkeun Zurab Pololikashvili dina kakawasaan.
  3. Mzembi parantos janten instrumental di balik layar dina diskusi COVID-19 ayeuna. Ngabersihan nami na tiasa masihan Dr. Mzembi kasempetan pikeun nambihan pangalamanana pikeun masa depan industri perjalanan sareng pariwisata atanapi panginten ka nagara anu dipikacinta, Zimbabwé.

Dr Mzembi parantos teras-terasan ditampi sareng dipikaasih di antara réncang-réncang dunya anjeunna. Anjeunna katingali ngumbara dunya sareng nyarios dina seueur kajadian penting salami janten menteri.

Kaluar tina mata umum, babaturanana ngawartosan anjeunna yén anjeunna sering janten salah sahiji menteri pariwisata pangageungna di dunya tapi hanjakalna ti nagara "salah".

Dr Mzembi mangrupikeun jalma global. Anjeunna kadua salaku calon salaku Sekretaris Jénderal Organisasi Pariwisata Dunya di 2017. Anjeunna bajoang pikeun jabatan ieu sareng masihan sadayana - anjeunna leres-leres tungtungna nyerah kabébasan na.

Anjeunna ngartos manipulasi Sekretaris Jéndral ayeuna Zurab Pololikashvili pikeun meunang pamilihan umum. Ngalawan sadaya odds, Mzembi meunang pamilihan UNWTO di tempat kadua. Mzembi perang dugi ka akhir na nyebat kagiatan Zurab ku nami aslina - fraud.

Anjeunna nyerah ka Zurab di Majelis Umum di Chengdu, Cina, kalayan janji yén upami anjeunna mundur tina bantahanana anjeunna bakal ditugaskeun janten panitia anu ditugaskeun ngarobih sistem pamilihan umum di UNWTO. Éta henteu pernah kajantenan, kusabab pamaréntahan Mzembi dicandak dina operasi militér.

Daripada nampi homecoming patriotik, Mzembi dituduh kagiatan kriminal anu aya hubunganana sareng peranna salaku host pikeun Majelis Umum UNWTO di 2013 di Zambia sareng Zimbabwé.

Kumaha ieu kajantenan, sareng kumaha ieu panginten aya hubunganana sareng pamilihan umum UNWTO 2017 nalika Mzembi bersaing sareng Sekertaris Jéndral UNWTO anu ayeuna henteu acan pernah jelas-jelas dilakukeun umum sareng pinuh ku rumor.

Umur 57 taun, anu ayeuna cicing di Afrika Kidul, ditahan saatos Almarhum Présidén Robert Mugabe dipecat dina kudéta militer dina bulan Nopémber 2017.

Ayeuna 4 taun saatos digulingkeun pamaréntahan Mzembi, anjeunna tungtungna parantos diberesihan di Zimbabwé ku Mahkamah Tinggi nunjukkeun tilas menteri menteri pariwisata Walter Mzembi "tetep bodas sapertos salju." Anjeunna diberesihan tina sagala tuduhan korupsi.

Jaksa dituduh anjeunna sareng opat anu sanés kaasup sekretaris pariwisata Magret Mukahanana Sangarwe anu parantos nganggo nyalira nganggo opat kendaraan Ford Ranger anu dipésér kanggo perencanaan sareng nalika konperénsi Organisasi Pariwisata Dunya PBB anu diayakeun ku Zimbabwé di 2013.

Salajengna, Jaksa Jenderal Kumbirai Hodzi ngajukeun aplikasi Pengadilan Tinggi pikeun nyabut kendaraan anu cenah kedahna diserahkeun ka menteri pariwisata di akhir konperénsi UNWTO.

Tapi Hakim David Mangota ti Pengadilan Tinggi Harare, dina putusan anu disayogikeun minggu ieu, mutuskeun yén Jaksa Jénderal henteu ngagaduhan minat anu wajar dina kendaraan anu "henteu pernah kagungan pamaréntah" sareng kanyataanna dipimilik ku kapercayaan anu ngagaduhan amanat pikeun tetep aya jauh saatos acara UNWTO diliwatan.

Hakim mutuskeun: "Pernyataan Jaksa Penuntut anu mangaruhan yén réspondén ngalanggar prosedur pamaréntahan nalika aranjeunna gagal nyerahkeun kendaraan bermotor ka menteri pariwisata sareng industri perhotelan saatos konférénsi sesah dipikahartos, sumawona nampi…

"Anjeunna henteu nyebatkeun sirkular, pangaturan, aturan atanapi hukum anu anjeunna keukeuh yén réspondén kedah diturut. Anjeunna henteu ngahasilkeun bukti anu ngabantosan pernyataan yén réspondén kedah nyerah kana kendaraan bermotor ka pamaréntah saatos kajadian éta. ”

Mangota nyatakeun yén éta jelas tina akta kapercayaan yén pamaréntah jelas-jelas hoyong misahkeun sumbangan pikeun kapercayaan ti menteri pariwisata. Amanah - anu ngagaduhan dalapan wali - bakal nampi sareng ngaluarkeun dana salaku persiapan konperénsi, tetep dina tempatna saatos konperénsi sareng nahan résidu tina naon sumbangan anu dikoléksi pikeun konperénsi pikeun dijantenkeun salaku waduk pikeun panerapan kapercayaan kagiatan kahareup anu aya hubunganana sareng wisata sareng silaturahmi, nyatakeun hakim.

"Éta, kanyataanna, henteu pernah niat pamaréntah ngaleyurkeun kapercayaan dina akhir konperénsi. Sanés ogé niat na pikeun ngagaduhan sumbangan naon anu ditampi salaku persiapan konperénsi éta pikeun nyerah ka pamaréntah saatos acara éta. Kanyataanna, katingalina mangrupikeun maksud Jaksa Jéndral pikeun nyabut kapercayaan kendaraan bermotorna, "saur hakim.

Mangota nyatakeun yén "sesah dibébaskeun, sumawona nampi" kaputusan "hanjakal" Hodzi pikeun nyebatkeun Mzembi sareng anu sanés anu nguntungkeun kapercayaan salaku "maling" nalika "anjeunna henteu tiasa ngabuktoskeun dugaan kalakuan anu henteu hadé éta."

Mangota nambihan: "Anu diréspon, éta jelas, henteu maling harta banda saha waé. Pamakéan kendaraanna saatos konférénsi éta teu aya caket sareng kajahatan maling atanapi maling harta kapercayaan. Aranjeunna ngantepkeun kendaraan bermotor tetep didaptarkeun dina nami kapercayaan anu ngagaduhanana. Kalakuanna henteu saluyu sareng anu maling. Unsur maling teu aya pisan…

"Dina analisa objektif ngeunaan kaayaan panawaran ieu, maka, moal aya réspondén anu tiasa nyarios ngalakukeun kajahatan. Kalakuan masing-masing jauh di luhur papan. Henteu aya unsur ngalanggar hukum naon waé anu nempel ka salah sahiji aranjeunna. Leungeunna tetep bodas sapertos salju. Aranjeunna beresih. Aplikasi na, hasilna, ditolak kalayan biaya. "

Sateuacan ngudag proses pamalsuan, Jaksa Jéndral ngaragragkeun tuduhan kriminal ka Mzembi, Sangarwe, Sussana Makome Kuhudzayi, Aaron Dzingira Mushoriwa sareng Gray Hama. Dina pandangan Justice Mangota, "anjeunna henteu ngagaduhan pilihan tapi mundur salaku anjeunna wijaksana."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.