SAINT LUCIA: 100 Persén Pamulihan Kasus COVID-19

SAINT LUCIA: 100 Persén Pamulihan Kasus COVID-19
santo lucia
Ditulis ku jelema nu nyunting

Dugi ka 21 April 2020 WHO ngalaporkeun total 2, 397, 217 kasus anu dikonfirmasi COVID-19 sacara global kalayan 162, 956 maotna. Ayeuna aya 893, 119 kasus anu dikonfirmasi di daérah Amérika. Daérah anu kapangaruhan kalebet Républik Dominika (4,964), Haiti (47), Barbados (75), Jamaica (196), Cuba (1087), Dominica (16), Grenada (13), Trinidad sareng Tobago (114), Guyana (63 ), Antigua sareng Barbuda (23), Bahama (60), Saint Vincent sareng Grenadines (12), Guadeloupe (148), Martinique (163), Puerto Rico (1,252), Kapuloan Virgin AS (53), sareng Kapuloan Cayman (61 ).

Ti tanggal 22 April 2020, Saint Lucia gaduh total 15 kasus anu dikonfirmasi COVID-19. Dugi ka ayeuna, sadaya kasus positip COVID-19 di Saint Lucia parantos pulih, sareng dua kasus sésana anu diasingkeun nampi hasil uji COVID-19 négatip sareng saprak dileupaskeun ti rumah sakit. Ieu ayeuna nempatkeun Saint Lucia dina pamulihan 100 persén sadaya kasus COVID-19. Diantara 15 kasus Saint Lucia anu kacatet nyaéta jalma anu ragrag dina katégori résiko anu luhur ku sababaraha urang anu parantos sepuh ogé hirup kalayan panyakit kronis. Aranjeunna ogé pulih saé tanpa komplikasi atanapi peryogi perawatan kritis.

Pangujian laboratorium pikeun COVID-19 terus dilakukeun duanana lokal sareng dukungan ti Laboratorium Badan Kaséhatan Umum Karibia. Saint Lusia parantos ngarobih stratégi uji coba na ku uji coba jumlah sampel anu ningkat tina klinik pernapasan komunitas; ieu bakal ngabantosan kami dina penilaian COVID-19 lokal.

Saint Lucia teras-terasan dina parobihan parsial sareng dina jam sakitar 10 jam ti tabuh 7 sonten dugi ka 5 enjing Kami tetep dina posisi anu kritis pisan dina ngalaksanakeun réspon nasional kana ancaman COVID-19. Ukuran kaséhatan masarakat sareng sosial anu ageung parantos dilaksanakeun dina upaya mecahkeun pangiriman COVID-19 nalika dina pangiriman nagara nyatet. Masarakat kedah nyatet yén seueur léngkah-léngkah ieu kedah dituluykeun dina upaya ngahontal tingkat COVID-19 anu handap di nagara. Sababaraha léngkah anu parantos dilaksanakeun kalebet panutupan sakola, zoning nasional pikeun ngatur gerakan penduduk, panutupan usaha anu teu penting, larangan perjalanan, parawatan nasional parsial sareng ngalaksanakeun kurfew 24 jam.

Léngkah-léngkah anu disarankeun pikeun nungtun résiko masing-masing kalebet panggunaan masker, tés, isolasi, pangobatan sareng perawatan jalma anu gering sareng nyoko kana kabersihan sareng tindakan pencegahan inféksi sanés. Sakumaha ditingali di seueur nagara anu langkung maju, sanaos aya panurunan anu jelas dina jumlah kasus sareng rata tina kurva, parantos aya masa-masa dina kasus na. Nalika ukuran santai sareng jalma janten aktipitas sosial ieu nyayogikeun kasempetan gelombang epidemi anu langkung alit anu dicirikeun ku pangiriman tingkat rendah. Éta ku kauntungan inpormasi ieu kami nyatet perluna ngayakeun penilaian résiko pikeun sumping kana pendekatan anu didasarkeun dina langkah santai bari mastikeun kapasitas pikeun ngadeteksi sareng ngatur kamungkinan kabangkitan dina kasus anu maju.

Sadayana dipenta pikeun nyatet yén salaku jasa penting disayogikeun ka umum pedoman pikeun jarak sosial kedah dipatuhan sepanjang waktos pikeun kapentingan kasihatan sareng kasalametan masarakat. Dina kontéks ieu urang sadayana kedah ngingetan yén ancaman COVID-19 masih aya sareng bakal teras-terasan sareng urang bari. Sababaraha protokol nasional diantarana: cicing di bumi sabisa-bisa, kecuali pikeun tuangeun atanapi tujuan médis, nyingkahan kajadian balaréa sareng pakumpulan sosial, latihan jarak sosial sareng kabersihan diri anu saé. Masarakat ogé disarankan pikeun henteu angkat ka tempat-tempat umum kalayan gejala sapertos flu kalebet demam, batuk sareng wahangan. Nalika nganjang ka pasar swalayan atanapi tempat umum ulah aya anu noél barang kecuali anjeun badé mésér. Urang kedah ngadopsi pola paripolah anu maju dina lingkungan COVID-19 anu énggal.

Sanaos, toko perangkat keras dibuka dina upaya memfasilitasi kaayaan darurat rumah tangga sareng ningkatkeun kapasitas neundeun cai, masarakat ngingetan yén urang masih dina skala nasional turun. Ukur tinggalkeun bumi anjeun kanggo barang kabutuhan.

Saran anu sanés anu dipénta masarakat pikeun nuturkeun nyaéta ngagunakeun masker pameunteu atanapi syal nalika badé ka tempat umum sapertos supermarket. Topéng pameunteu atanapi syal tiasa dianggo pikeun pangendali sumber ku cara ngirangan résiko paparan poténsial ti jalma-jalma anu katépaan dina periode "pre-gejala". Ukuran ieu bakal ngadukung usaha ayeuna pikeun nangtayungan kasihatan sareng kasalametan warga nagara urang.

Nanging pikeun masker rai janten épéktip dina ngirangan inféksi, éta kedah teras-terasan dianggo sakumaha anu disarankeun.

Kami terus mamatahan ka masarakat pikeun fokus dina ngajaga saran standar pikeun nyegah panyebaran inféksi. Ieu kalebet: - ngumbah panangan biasa nganggo sabun sareng cai atanapi sanitasi alkohol dumasar alkohol dimana sabun sareng cai henteu sayogi. - nutupan sungut sareng irung ku jaringan atanapi pakéan anu tiasa dianggo nalika batuk sareng wahangan. - ulah aya hubungan anu caket sareng saha waé anu nunjukkeun gejala panyakit pernapasan sapertos batuk sareng wahangan. - milari perhatian médis sareng bagikeun riwayat perjalanan anjeun sareng panyadia kasihatan anjeun upami anjeun ngagaduhan gejala anu nunjukkeun panyakit pernapasan boh dina atanapi saatos perjalanan.

Departemen Kaséhatan sareng Kaséhatan bakal terus nyayogikeun pembaruan rutin dina COVID-19.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.