Pembaruan Saint Lusia dina Hurricane Elsa

Pembaruan Saint Lusia dina Hurricane Elsa

Dinten Jumaah, 2 Juli, Kategori 1 Hurricane Elsa ngalangkungan pulau Saint Lusia. Peniléyan pikeun mastikeun tingkat pangaruh di Pulo Pulo Jawa parantos kajantenan ti saprak badai.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Taufan éta henteu nimbulkeun karusakan anu signifikan kana infrastruktur wisata.
  2. Paréntah Sadaya Jelas dikaluarkeun jam 9:45 pm tanggal 2 Juli ku National Emergency Management Organisation (NEMO).
  3. Operasi pariwisata sareng bandara dihanca sapinuhna énjing.

Otoritas Saint Lucia Air and Sea Ports (SLASPA) ngalaporkeun yén Bandara Internasional Hewanorra (UVF) sareng Bandara George Charles Charles (SLU) neraskeun operasi normal jam 10 énjing énjing saatos sumping sareng angkat penerbangan. Wisatawan disarankeun parios sareng maskapai na pikeun ngapdet. Dina usaha ningkatkeun waktos pamrosésan, panumpang didorong pikeun parios heula. 

Asosiasi Perhotelan & Pariwisata Saint Lucia (SLHTA) ngalaporkeun yén hotél sareng resort ogé saé kalayan henteu aya ruksakna harta banda. Peresihan kosmétik dilakukeun di fasilitas anu aya hubunganana sareng pariwisata. Tamu hotél parantos diurus ku tim anu aya di tempat sareng aman di jero resor masing-masing.

Angin sareng kaayaan hujan nyababkeun sababaraha karusakan di Saint Lucia sareng kakuatan terus disimpen deui di daérah dimana padamelan parantos kajantenan. Jaringan jalan parantos dianggap aman ditembus ku Menteri Infrastruktur. Teu aya laporan ngeunaan gangguan kana pasokan cai.

Kamentrian Kaséhatan samentawis bakal nampi négatip Covid-19 Hasil tés PCR langkung lami tibatan 5 dinten pikeun sumping panumpang ka Saint Lucia dugi ka dinten Minggu, 4 Juli 2021, hungkul. Panyebaran samentawis ieu pikeun mempermudah palancongan anu katarajang Hurricane Elsa. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan protokol Covid-19 sareng lebet ka Saint Lucia, mangga buka www.stlucia.org/covid-19

Pikeun nyayogikeun vaksin sapinuhna, wisatawan kedah ngagaduhan dosis terakhir tina vaksin COVID-19 dua dosis atanapi vaksin satu dosis sahenteuna dua minggu (14 dinten) sateuacan ngumbara. Wisatawan bakal nunjukkeun yén aranjeunna leres-leres divaksinasi nalika ngeusian formulir Otorisasi Wisata sateuacanna sumping, sareng unggah buktina vaksinasi. Datang kedah ngarambat nganggo kartu vaksinasi atanapi dokuméntasi na. Sesampainya di Saint Lucia, pangunjung anu parantos divaksinasi sadayana bakal dipercepatkeun ngalangkungan garis Screening Kaséhatan khusus sareng bakal dipasihan gelang idéntifikasi non-éléktronik salami waktos aranjeunna cicing. Gelang ieu kedah dianggo salami cicing sareng dipiceun nalika angkat ka Saint Lucia.

Wisatawan anu teu divaksinasi bakal terus diidinan cicing dugi ka dua pasipatan anu parantos disertifikasi salami 14 dinten kahiji sareng warga nagara anu teu divaksinasi bakal diperyogikeun ngadaptar karantina kanggo période anu sami. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.