Standar étika
trvnl1

Standar étika

TravelNewsGroup komitmen kana standar étika pangluhurna.

Kaadilan sareng akurasi, integritas mangrupikeun nilai inti urang.

Sadaya panulis / éditor eTN sadayana sasarengan tanggung jawab pikeun standar étika. Saha waé padamel anu sadar yén sasama anggota staf parantos ngalakukeun pelanggaran étika kedah geuwat nyandak masalah éta ka perhatian éditor peringkat.

Kaadilan, Akurasi sareng Koréksi

TravelNewsGroup narékahan pikeun beroperasi kalayan adil, akurat, sareng mandiri.

Nalika dimungkinkeun, urang milari pandangan anu bertentangan sareng nyungkeun réspon ti jalma anu kalakuanana ditaroskeun dina carita berita.

Sanaos tanggung jawab urang pikeun ngalaporkeun leres warta anu kami terang, sareng gancang-gancang saatos nyebarkeun berita, urang kedah ngamutahirkeun naon anu urang tiasa tina sisi anu lawan atanapi latar anu langkung. Upami pihak anu lawan henteu tiasa dihontal, urang kedah nyarios éta. Urang ogé kedah ngabina sumanget kaadilan dina nada sinyalna urang. Sisi anu lawanna henteu kedah diperyogikeun pikeun masihan réspon anu jelas sareng émut pikeun masalah anu kompleks langsung. Ngembangkeun carita kedah nunjukkeun yén aranjeunna bakal teras diénggalan ku "Langkung Datang" atanapi ungkapan anu sami.

Urang kedah narékahan pikeun nyiptakeun kasaimbangan dina sadaya liputan urang kalayan raos caket.

Sadaya kasalahan bakal diaku langsung dina cara langsung, henteu pernah nyamar atanapi glossed dina carita nurutan. Ngan dina kaayaan anu jarang, kalayan disatujuan ti Éditor Eksekutif, kedah usaha pikeun ngaluarkeun eusi anu salah (atanapi eusi anu diterbitkeun sacara teu dihaja) tina wéb. Nalika kasalahan didamel sacara online, urang kedah ngabenerkeun kasalahan sareng nunjukkeun yén carita parantos diénggalan pikeun menerkeun kasalahan atanapi netelakeun naon anu dicarioskeun. Kami salawasna ngaku kasalahan urang sareng nyetél rékor dina cara transparan.

Dina ngémutan pamundut pikeun nyabut inpormasi anu akurat tina arsip publik kami, urang kedah ngémutan sanés ngan ukur minat jalma dina neken konténna tapi ogé minat masarakat pikeun terang inpormasi éta. Kaayaan bakal ngabimbing kaputusan sareng kedah disahkeun ku Éditor Eksekutif. Kawijakan kami henteu ngaleungitkeun eusi anu diterbitkeun tina arsip kami, tapi kami hoyong arsip akurat, lengkep sareng mutahir, janten kami bakal ngamutahirkeun sareng ngabenerkeun eusi anu diarsipkeun sakumaha diperyogikeun, kalebet judul utama.

Klarifikasi kedah dilakukeun nalika carita, poto, pidéo, katerangan, éditorial, sareng sajabana nyiptakeun kesan kanyataan anu palsu.

Nalika aya patarosan naha koréksi, klarifikasi atanapi ngaleungitkeun carita atanapi poto perlu, bawa masalah éta ka éditor.

Wartawan atanapi fotografer kedah ngaidentipikasi dirina kana sumber berita. Dina conto anu jarang nalika kaayaan nunjukkeun henteu ngaidentipikasi diri urang sorangan, Éditor Eksekutif atanapi redaksi senior anu pas kedah konsultasi pikeun disahkeun.

Wartawan henteu kedah plagiarize, naha éta mangrupikeun pangangkatan borongan tulisan batur, atanapi panerbitan siaran pers salaku berita tanpa atribusi. Wartawan SCNG tanggel waler pikeun panilitianna, sapertos aranjeunna ngalaporkeun. Panerbitan karya batur anu teu disahaja henteu nyababkeun plagiarismeu. Plagiarisme bakal ngakibatkeun tindakan disiplin anu serius, sareng tiasa kalebet penghentian.

Nalika wartawan diharepkeun ngaliput berita anu agrésif, aranjeunna henteu kedah ngaganggu pejabat sipil nalika dina tugas. Dina kaayaan henteu kedah wartawan ngalanggar hukum. Wartawan anu ngaraos yén aranjeunna dibatesan sacara haram tina ngalaksanakeun tugasna diharepkeun tetep tenang sareng propésional sareng ngalaporkeun kaayaan ka éditor peringkat langsung.

Sacara umum, urang kedah nyingkahan panggunaan sumber anu teu dingaranan dina carita. Urang bakal atribut inpormasi ka sumber anu teu dingaranan ngan ukur nalika waran nilai berita sareng éta moal tiasa dicandak ku cara anu sanés.

Nalika urang milih ngandelkeun sumber anu teu dingaranan, urang bakal nyingkahan aranjeunna janten hiji-hijina dasar pikeun carita naon waé. Kami moal ngijinkeun sumber anu teu dingaranan pikeun serangan pribadi. Urang kedah ngajelaskeun sumber anu henteu dingaranan jéntré jéntré pikeun nunjukkeun kredibilitas sumberna. Sareng urang kedah nyarios ka pamiarsa alesan sumber naros atanapi dipasihan anonim.

Rekening média sosial kedah jelas dicirian kalayan nami organisasi berita, boh di tingkat lokal atanapi sareng Grup California News Kidul.

Nalika nyebarkeun berita ngalangkungan média sosial, pos awal kedah sumber, sareng wartawan kedah jelas naha aranjeunna aya di tempat kejadian atanapi henteu. Upami aranjeunna henteu aya di tempat kejadian, aranjeunna kedah jelas - sareng sababaraha kali - sumber inpormasi anu aranjeunna pikagaduh ngeunaan kajadian éta.

Quotations kedah janten kecap anu pas anu dicarioskeun ku batur, kacuali koréksi minor dina tata basa sareng sintaksis. Parentheses dina cutatan ampir teu pantes sareng ampir-ampiran tiasa dihindari. Élips ogé kedah disingkahan.

Bylines, datelines sareng garis kiridit kedah leres-leres nganteurkeun pamiarsa sumber ngalaporkeun. Sadaya carita, kalebet ringkes, kedah ngagaduhan byline sareng inpormasi kontak pikeun panulis janten pamiarsa terang saha anu tiasa dihubungi upami aya kasalahan atanapi masalah.

Wartawan visual sareng anu ngatur produksi berita visual bertanggung jawab pikeun nanjeurkeun standar-standar ieu dina padamelan sadidinten:

Narékahan pikeun ngadamel gambar anu ngalaporkeun leres-leres, jujur, sareng objektif. Nolak dimanipulasi ku kasempetan poto anu dipéntaskeun.

Ngabentuk deui gambar tina cetak sareng publikasi online kadang-kadang tiasa ditampi upami kontéks halaman cetak atanapi layar cengkraman dilebetkeun sareng carita na tentang gambar sareng panggunaan na dina ieu publikasi. Diskusi sareng persetujuan editor diperyogikeun.

Sagala usaha bakal dilakukeun pikeun terang sareng taat kana kabijakan pidéo tina tempat anu kami nyertakeun sateuacanna live streaming. Upami kawijakan pidéo ngalarang, kedah aya diskusi ngeunaan kumaha pikeun neraskeun sinyalna.

Patarosan? Mangga kontak CEO-penerbit kami / pencét di dieu