Merk Présidén diserang serius

Merk Présidén aya dina Serangan serius
mnangagwa

Kantor Présidén AS Donald Trump aya serangan serius, tapi carita ieu ngeunaan présidén nagara sanés anu sanés, Présidén Mnangagwa ti Zimbabwé.

Tanggal 10 Séptémber 2017, kuring nyerat tulisan anu kuat anu online kuring ngadugikeun "Aparatur kaamanan sigana bakal ngaluarkeun Mugabe sareng istrina"

Responna kuring dipecat ku seueur jalmi kalebet akadémik konci, sareng seueur anu naros ka kuring, naon anu kuring tingali anu nyababkeun kuring nyerat tulisan sapertos kitu, sareng upami anjeun ngalangkungan tulisan, éta sacara harfiah kajantenan tanggal 17 Oktober, 2017.

Ieu karya analisis komprehensif sareng Panilitian. Penting pikeun ngagaduhan sapertos dina nasihat politik pikeun lembaga naon waé.

Kuring terang sajumlah jalma anu resep ka ED anu sacara langsung nyebrang. Kuring henteu yakin naha Mnangagwa yakin naon hartosna janten Présidén nagara sareng naon biaya na.

ED Pfee mangrupakeun slogan anu dianggo ku Zanu PF na Zimbabwé Pendukung Présidén Emmerson Mnangagwa salaku tanda ngadukung anjeunna nuju Zimbabwé Pamilihan 2018. The ED Slogan Pfee dianggo salaku chant rally sareng slogan média sosial salaku #EDpfee.

Leres politik tiasa kotor sareng toksik tapi jalma dina taneuh parantos nyarios seueur, bahkan sababaraha anu aya di sisi anu sepi, ayeuna kaluar di tempat terbuka pikeun nyerang anjeunna. Abdi tipayun ningali kaayaan dimana kelas berwajaran luhur bakal kaluar di tempat terbuka pikeun nyerang anjeunna. Ieu sacara harfiah datang sareng politik dina kuartal kahiji taun 2020 bakal pinuh ku badai sareng ngamuk laut.

Bakal aya seueur gelombang politik sareng parahu bakal ngoyagkeun sareng bakal aya sababaraha sinyal penting anu ngarah ka éta. Nyatana, penting pikeun ngagaduhan élmu politik sareng pendekatan ilmiah dina kumaha kaayaan kaayaan sapertos kitu.

Bakal datang ka waktos anu sesah pikeun nahan badai upami ED teu ati-ati. Perhatian utama kuring sanés ngeunaan Zanu PF atanapi MDC atanapi pihak sanés, tapi masalah utama kuring nyaéta "mérek Présidén Propinsi" anu diserang parah. Kuring henteu yakin lamun aya pandangan jauh ngeunaan naon hartosna ”Présidén Nagara”. Ieu masalah utama kuring. Kuring moal pernah hariwang ngeunaan Zanu PF atanapi MDC atanapi partéy pulitik anu sanés, tapi anu jadi masalah utama kuring nyaéta "Présidén Nagara", dina intina éta ieu jantung nagara. Saha anu nempatan korsi panas ieu, kuring henteu hariwang ngeunaan éta tapi masalah utama kuring nyaéta ”mérek”.

Kedah aya sababaraha rupa hormat di kantor mérek sareng sacara harfiah éta parantos dikikis ku naon anu kajantenan dina taneuh.

Nalika ED ngambil alih kawasa di 2017, saatos kaayaan militér, kuring ngagaduhan sakedik harepan, panginten anjeunna bakal ngarobih bentang politik di nagara ieu. Nyatana, kuring nyarios sareng sababaraha politikus dina pamisah politik, masarakat sipil, akademisi, pamimpin garéja, murid, aktivis, pengacara sareng réspon sapertos "hayu urang pasihan waktos", sareng kuring yakin anjeunna bakal ngalaksanakeun pangsaéna.

Kuring ngahadiran pelantikan ED di stadion olahraga Nasional sareng kuring bobo dina dinten anu sami panginten dina 48/72 jam ka payun, ED bakal ngumumkeun pakta atanapi sababaraha susunan, sareng tilas Perdana Menteri Zimbabwé, Dr Tsvangirai sateuacan na maot. Kuring reuwas ningali lalaki éta nunjuk kabinét lengkep ti pésta Zanu PF.

Ieu dimana ED salah. Kuring ngiringan fungsi di arena Glamis dimana politikus giliran giliran nyerang sareng nyempad "bob", rujukan ka almarhum tilas Présidén, Robert Mugabe.

Éta politik anu masih aya sareng anjeunna diserang, kénca, katuhu sareng tengah, bahkan anu micinta anjeunna nyebrang lantai di tempat umum sareng mérekna diserang parah. Éta mangrupakeun tungtung sedih. Asante Sana, anjeunna guludug, sacara harfiah nyerah pamaréntahan kakawasaan ku surat pengunduran diri anu gerak.

Éta Robert Mugabe pikeun anjeun. Sabenerna seueur anu kaget, sabab Bob moal nampi omong kosong sapertos kitu, tapi waktuna parantos dugi. Nalika Mugabe sareng istrina, Grace, anu kawéntar dikenal salaku "Dr. Henteu" atanapi Gucci nyarioskeun rally terakhir di Kantor Pusat Zanu PF, kuring bébéja ka batur yén ieu mangrupikeun rally terakhir Mugabe sareng anu kuring saksian ngajantenkeun kuring masihan sababaraha kasimpulan yén lalaki éta bakal dipiceun ku lalaki sareng awéwéna sorangan.

Ieu dimana ED salah. Anjeunna kedah gancang nunjuk menteri ti oposisi, masarakat sipil, sareng akademisi. Naha anjeun terang naon? Upami ED parantos ngalakukeun éta sacara jujur ​​dinten ayeuna anjeunna bakal janten ikon di buana Afrika (Warisan). Tétéla Menteri Kaadilan sareng mantan Sekretaris Zanu PF pikeun urusan hukum, Patrick Chinamasa ngagorowok nyarios "chinhu chedu ichi", sareng Sekretaris Utama ayeuna pikeun Présidén sareng tilas juru bicara présidén George Charamba anu ngareuwaskeun sadayana ku nyebrangan lanté sacara terbuka nyarios "chinhu chine vene vacho ichi ”, hartosna sadayana anu ngiringan, ngan ukur nonton, rencana permainan éta aya dina panangan ED sareng kroni-kroni na.

The arogoh tina dua fellas kedah hariwang ED dirina yén jalma sapertos kitu kedah pernah ditempatkeun caket atanapi handapeun kelek na, ieu bakal ngabahayakeun kapersidenanna. Jalma anu henteu boga prinsip anu tiasa ngajual jiwa anjeun dina piring pérak kedah pernah dipercaya bahkan detik atanapi menit nanaon.

Upami ED bakal masihan kuring nelepon kejutan, kuring badé masihan anjeunna nasihat anu hadé ngeunaan naon anu kedah anjeunna laksanakeun dina 2017, pikeun mindahkeun nagara. Fokus ED kedahna warisan na. Aduh, babaturan anu gaduh saku kosong, jalma anu biasa ngagabungkeun sacara harfiah asup sareng pastikeun aranjeunna jarah sareng ieu dimana anjeunna salah, ngantepkeun sadayana jalma biasa aya di sakitar anjeunna.

"Jalma biasa sakitar ED"

Awak tapinda tapinda anu datang kana salametan, teu paduli naon-naon, teu maca nanaon ngeunaan kawijakan malah rencana investasi, nu maranéhna terang ngan ngeusian kantong maranéhanana sarta mastikeun beuteung maranéhanana pinuh. Nalika Kapersidenan aya dina bahaya, aranjeunna saukur meuntas ka sisi séjén danau, sarta ngarasakeun narajang dina "Kapersidenan", tanpa masalah nanaon. Awak tapinda tapinda nyaéta ED kakasih, sarta anjeunna mawa jalma anu keur lila lapar. Anjeunna kedah nyandak waktosna pikeun diajar gaya kapamimpinan Edgar Lungu di Zambia. Mimitina, kabinét Lungu pinuh ku jalma-jalma anu merjuangkeun kakawasaanana. Sabenerna manehna malikkeun jalma-jalma anu bajoang pisan pikeun mastikeun Lungu moal asup ka Gedong Nagara, saperti Chishimba Kambwili (Mantan Menteri Penerangan), Given Lubinda (Menteri Kehakiman), jsb jeung Walikota Lusaka ayeuna, Miles Sampa, jeung sajabana. Fokusna nyaéta 2016 sareng warisan. Upami Lungu henteu ngalakukeun éta, anjeunna bakal janten Présidén anu paling pondok anu kantos maréntah Zambia saatos pupusna Kepala Nagara anu maot di Inggris saatos gering panjang.

Upami Lungu, ninggali kakawasaan dintenna warisan na ogé aman. Hayu atuh langkung caket ka bumi, singgetna jalma-jalma di sakitar Mnangagwa sanés jalma anu saé sareng aranjeunna hoyong ningali anjeunna angkat. Sababaraha aya pikeun ngajarah, sababaraha aya pikeun milari artos nyalira, aya ogé anu janten tukang mundur sareng sakali kapalna karelep, aranjeunna bakal nyarios "pasi naye", sareng kuring tiasa sacara gampang tipayun ningali ieu sababaraha jalma. Teu aya anu peryogi pisan maka aranjeunna dina politik. Saha waé tiasa digentos iraha waé.

Slogan 2030 dina bentuk goréng "

Ieu slogan anu parantos ngarusak mérek Présidén Propinsi. Sabenerna jalma anu aya di garis payun nyarios "tenge tichipo" nyaéta jalma-jalma anu bakal ngajagragkeun ED sareng aranjeunna damel teu upaya pikeun ngarusak mérekna. Fokus ED henteu kedah dina ”Chamisa nemesisna, tapi warisanna. Mnangagwa kedah naroskeun ka dirina nyalira patarosan ieu;

1. Naon anu disebatkeun jalma ngeunaan kapamimpinan kuring?

2. Kumaha upami warisan kuring?

3. Naon anu kuring bakal émut sareng?

4. Naon anu kuring lakukeun dugi ka ayeuna?

5. Naha ieu dispensasi énggal?

6. Naon anu salah nalika kuring jabatan?

Kabeneran jujur ​​nyaéta mérek Présidén Propinsi dina serangan serius. Hilap ngeunaan kaributan ékonomi sareng aspék sanés pamekaran sosial politik. Hayu urang pasihan naon anu salah? Aya naon?

1. Anjeunna mawa seueur gangster di sakurilingna.

2. Anjeunna nyangking seueur jalmi anu teu gaduh pangalaman ka sakurilingna.

3. Anjeunna nyandak seueur maling sareng tukang rampog di sakurilingna.

4. Anjeunna nyandak seueur awak tapinda tapinda.

5. Anjeunna teuing suku dina milih anggota kabinet

6. Gabungan kakuatanana bunuh diri

7. Tembakan 1 Agustus salah ngitung. Anjeunna tiasa gampang ngusir para demonstran éta kalayan gampang nyingkahan panémbakan.

8. Anggoan seueur teuing tantara pikeun warga sipil.

9. Awak hatisati tambodya bogoh ka anjeunna.

10. Tim PR na lemah teuing ngajaga merekna.

Singkatna kuring ngan saukur nyarios ane nzewe dzekunzwa apa anu aya. Sakeudeung kuring bakal ngamimitian sababaraha tulisan ngeunaan kumaha jaminan nagara ieu tina sagala masalah ieu. Mnangagwa ngagaduhan kasempetan pikeun ngagaleuh dirina tina sagala kakacauan ieu upami anjeunna nyandak naséhat kuring ti 2017 nalika kuring nyerat langkung 10 tulisan ngeunaan piwuruk sareng panilitian. Kami henteu saatos beuteung, urang ngan saukur hoyong ningali politik sareng perkembangan anu progresif.

Kuring bakal ngaleupaskeun cet biru tentang kumaha carana nyegah krisis Zimbabwé.

Kajadian Kuwadzana dimana Kepala Negara sacara harfiah ngarujuk ka rakyatna nyalira kana sayuran sareng kentang mangrupikeun tanda anu jelas ngeunaan tanggung jawab sareng ieu henteu kedah diulang deui. Saha anu nyarankeun anjeunna pikeun nyarios sapertos di podium mangrupikeun bahaya pikeun masarakat urang sareng teu manusiawi. Ieu kedah pernah diulang deui.

Kanggo ayeuna, kuring tiasa aman nyebatkeun ”tulisanana aya dina témbok”, tapi henteu telat pikeun ngarobih rencana permainan. Rencana gimna saderhana pisan:

1. Dengekeun jalma anjeun sorangan.

2. Cabut penjarah ti Pamaréntah.

3. Pitunjuk kawijakan anu énggal.

4. Kenalkeun kerangka dialog asli, sareng éta pikeun warisan anjeun nyalira.

5. Ngarombak sareng kabinet kedah kalebet

6. Pisahkeun politik sareng pamekaran

7. Nada kaikhlasan kedah dilaksanakeun.

8. Rebranding kritis.

9. Propaganda kedah dipiceun.

10. Agenda nasional anu jelas mangrupikeun jalan ka payun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Eric Tawanda Muzamhindo

Diajar studi Pengembangan di Universitas Lusaka
Diajar di Universitas Solusi
Diajar di Universitas Wanita di Afrika, Zimbabwé
Indit ka ruya
Hirup di Harare, Zimbabwé
kawin