Penerbangan Travel Bubble ayeuna aya dina bagian anu misah Bandara Auckland di Selandia Anyar

Auckland-bandara
Auckland-bandara

Ieu anu munggaran di dunya. Terminal internasional Auckland Airport bakal dipisahkeun janten dua zona salaku bagian tina rencana ngajaga kaséhatan sareng kasalametan jalma-jalma ngalayang ka sareng ti nagara-nagara anu Selandia Anyar parantos ngawangun gelembung perjalanan anu aman.

Dina ngantisipasi koridor hawa anu aman dibentuk antara Selandia Anyar sareng Kapuloan Cook, Bandara Auckland nyiapkeun pikeun misahkeun kategori wisatawan anu béda nalika ngalangkungan terminal internasional.

Kalayan perencanaan dina tahapan pamungkas, fitur penting nyaéta pamisahan gedong terminal internasional bandara kana dua zona pengolahan mandiri, janten operasional teu lami saatos gelembung perjalanan diumumkeun:

  • Zona Terminal Internasional A, daérah Wisata Aman: Dermaga utama ka kidul (gerbang 1-10) bakal dianggo ku jalma anu ngumbara ka sareng ti nagara-nagara anu mana Selandia Anyar parantos ngawangun gelembung perjalanan anu aman. Jalma anu parantos di Selandia Anyar langkung ti 14 dinten sareng angkat ka penerbangan internasional ogé bakal nganggo Terminal A. Pilihan ritel sareng tuangeun sareng inuman bakal sayogi
  • Zona Terminal Internasional B, daérah Manajemén Kaséhatan: Zona mandiri anu kadua bakal didamel ti Dermaga B (gerbang 15-18), darmaga anu nunjuk ka belah kulon. Zona B Internasional bakal dianggo pikeun palancong anu sumping ti nagara-nagara anu Selandia Anyar henteu ngagaduhan gelembung perjalanan anu aman, sareng saha anu diperyogikeun kedah diasingkeun atanapi dikarantina. Éta ogé bakal dianggo pikeun panumpang anu ngalirkeun bandara Auckland dina jalan anu sanés. Ku jumlah panumpang transit anu kawates, pilihan tuangeun sareng inuman bakal sayogi ngalangkungan mesin vending

Pas ti dinten anu pangpayunna tina pandemi éta, Bandara Auckland parantos damel babarengan sareng maskapai sareng kaséhatan pamaréntah sareng agénsi perbatasan pikeun ngajagaan Selandia Anyar ngalawan panyebaran COVID-19.

"Ku ngonpigurasikeun terminal urang janten dua zona anu misah urang nyiptakeun cara anu aman pikeun jalma-jalma pikeun ngumbara ka sareng ti nagara-nagara anu urang parantos ngawangun gelembung perjalanan, ogé tiasa ngolah warga Selandia Anyar kalayan aman ti nagara-nagara sanés.

"Bandara Auckland mangrupikeun sistem eko-kompleks organisasi sareng kami damel babarengan ngahijikeun pikeun gerakan anu aman sareng aman tina wisatawan. Bandara Auckland ngawangun tembok internal anyar pikeun ngamungkinkeun terminal dipisahkeun, sareng kami ngerjakeun tahapan akhir perencanaan sareng agénsi perbatasan sareng maskapai penerbangan pikeun ngamungkinkeun pipisahan fisik sareng operasional, "saur Mr. Littlewood.

Asalna diwangun di 2008 sareng ngalegaan di 2018, International Piér B beroperasi dina jaringan mandiri utiliti kalebet pemanasan, ventilasi, sareng AC, sedengkeun sistem filtrasi UV langkung ngubaran sareng ngabersihkeun hawa. Fasilitas pamrosésan bates misah ogé bakal didamel di Zona Terminal Internasional B: daérah Manajemén Kaséhatan.

Kusabab wabah COVID-19, Bandara Auckland parantos ningkatkeun langkah-langkah kasihatan sareng kasalametan saluyu sareng sarat Kamentrian Kaséhatan, kalebet panyucian sering di daérah tinggi, ningkat beberesih, protokol kaamanan anu ketat pikeun staf, sareng stasiun sanitizer anu aya. sapanjang terminal domestik sareng internasional.

"Sedengkeun jarak fisik sanés sarat dina kaayaan Siaga Tingkat 1, kami ngadorong palanggan pikeun ngantepkeun rohangan antara dirina sareng jalma sanés, sareng kanggo sadayana supados jaga langkung ati-ati kalayan kabersihan.

"Sedengkeun waktos netepkeun deui perjalanan internasional mangrupikeun kaputusan pamaréntah, kami parantos damel pikeun mastikeun yén kami ngagaduhan prasarana pikeun ngadukung manajemén COVID-19 di perbatasan sareng perjalanan anu aman ka nagara-nagara tanpa transmisi komunitas," saur Mr. .Sedikit.

Nalika operasional, pikeun panumpang gelembung perjalanan anu aman sumping sareng angkat di tempat anu bakal dikenal salaku International Terminal Zone A, éta bakal janten pangalaman anu sami sareng kumaha jalma ngumbara ngalangkungan terminal sateuacan COVID-19. Formalitas angkat sareng kaamanan anu biasa bakal di tempatkeun dituturkeun ku area ritel sareng tuangeun sareng inuman, sareng penerbangan angkat ti Piér Internasional A. Akses ka Piér B Internasional bakal lengkep ditutup pikeun palancong ieu.

"Éta ogé bakal hartosna urang nganggo beus sareng jarak jauh langkung sering pikeun mastikeun pipisahan sareng pamrosésan panumpang anu berangkat sareng sumping ti sababaraha penjuru dunya," saur Mr Littlewood.

"Ngalakukeun parobihan operasional anu penting ieu ngan ukur dimungkinkeun ku komitmen sareng dukungan ti sadayana mitra kami dina sistem bandara. Kami parantos ngerjakeun pisan ngajaga Selandia Anyar ngalawan virus sareng kolaborasi caket ieu bakal teras-terasan nalika urang damel ngaktipkeun gelembung perjalanan anu aman. "

Peta pikeun pamisahan terminal anu direncanakeun

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.