PBB: Lapar parah ngancam satengah tina populasi Zimbabwé

PBB: Satengah tina populasi Zimbabwé nyanghareupan lapar parah
PBB: Satengah tina populasi Zimbabwé nyanghareupan lapar parah

Program Pangan Dunya ngumumkeun rencana pikeun langkung ti dua kali jumlah jalma anu ngabantosanna Zimbabwé nepi ka langkung ti 4 juta. Langkung 7 juta jalma sacara umum peryogi.

"Kami jero kana siklus jahat tina malnutrisi sky-rocketing anu nganiaya awéwé sareng barudak anu paling hese sareng bakal tangguh pikeun dipecah," saur Diréktur Eksekutif WFP David Beasley. "Kalayan hujan goréng diperkirakeun deui dina mimiti panén utama dina bulan April, skala kalaparan di nagara éta bakal langkung parah sateuacan janten langkung saé."

Numutkeun ka PBB, sakitar satengah tina penduduk Zimbabwé nyanghareupan lapar parna di tengah usum halodo sareng runtuhna ékonomi.

Krisis ékonomi Zimbabwé, anu paling parah dina dasawarsa, sareng usum garing di panjuru Afrika kidul bakal ngahesekeun pangiriman bantuan sabab harga barang-barang dasar naék sareng pasokan katuangan langkung handap tina biasa, numutkeun PBB.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov