Naha rajapati massal Selandia Anyar mangrupikeun Masalah Teror Amérika Serikat?

D1t9yA3X4AAC8i0
D1t9yA3X4AAC8i0

Pariwisata Selandia Anyar ngandung hartos kaendahan anu teu aya tandinganna, petualangan, dieusian ku sato éklektik, jalma anu paduli kana lingkungan, sareng seueur domba.

Nagara ieu diserang dua kali kamari ku téroris bodas ngabunuh 49+ jalma polos nalika aranjeunna nyembah di masjid.

Nu némbak Selandia Anyar nyebut Donald Trump 'simbol idéntitas bodas' nalika anjeunna ngabunuh 49 jalma. Anjeunna bakal dituduh rajapati massal di pengadilan Selandia Anyar Sabtu.

Serangan éta nempatkeun Amérika Serikat pisan dina titik tengah pikeun motif pembunuh kedah ngalakukeun pembunuhan massal ieu di Selandia Anyar anu damai.

Sanaos aya di beulahan dunya tina garis panas nasionalisme bodas, serangan teror dobel ku saurang kaunggulan kulit bodas nunjukkeun yén teu aya nagara anu aman tina kakuatan anu ngancurkeun radikal bodas pembunuh.

Hasilna minimal 49 urang maot. Organisasi Islam di sakumna dunya ngutuk serangan babarengan sareng Paus sareng pamimpin ti sakumna dunya.

Kami sareng Michelle ngirim ucapan takziah ka masarakat Selandia Anyar. Kami duka sareng anjeun sareng komunitas Muslim. Urang sadayana kedah tahan ngalawan rasa benci dina sagala rupa bentukna, "ceuk mantan présidén éta. Ieu tweet ku mantan présidén AS Obama.

Dina hiji manifesto anu dipasang dina média sosial (ngahaja henteu dikaitkeun), anu némbak Selandia Anyar pigura motivasina sakitar "gaganti" - istilah anu sami disaur ku para pawai Nazi di Charlottesville yén Trump ngajelaskeun salaku "jalma-jalma alus." Nu némbak tuluy nyebut imigrasi "genosida bodas."

Sanaos lokasi ditembak, Amérika Serikat aya di tengah-tengah manifesto. Anu némbak nyéépkeun 74 halaman na nyarioskeun ngeunaan "ancaman ka perguruan tinggi pamilihan umum" sareng kahoyong na pikeun "ngeureunkeun pot lebur" ku "balkanisasi" Amérika Serikat "sapanjang politik, budaya sareng, anu paling penting, garis ras." Dina nada na, anjeunna ngulang frasa sareng tema ti duanana Trump sareng nasionalis bodas Amérika, fokus kana Amandemen Kadua salaku pamisah utama dina budaya Amérika. Anu némbak ogé miceun ungkapan sayap sanés anu sanés, tina perhatian anjeunna yén "perpajakan nyaéta maling" kana diskusi na ngeunaan "parobihan demografi" di Texas anu bakal ngakibatkeun kulit bodas ngamimitian perang sipil.

Frasa némbak pikeun ngabagi Amérika Serikat dina garis ras nyatakeun sababaraha kali dina manifesto. Anu némbak nyatakeun yén anjeunna ngahaja milih ngagunakeun senjata api tibatan bom khusus pikeun nyiptakeun langkung amarah ku kekerasan senjata api dina harepan ngadorong gelut Amandemen Kadua sareng nyetir ngaganjel ngalangkungan Amérika.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.