Pernyataan Otoritas Pariwisata Zimbabwé pikeun Anu sumping ngeunaan Peraturan Mata Artos Tender Hukum Anyar

zimbabwemapflag
zimbabwemapflag

nu Otoritas Pariwisata Zimbabwé ngaluarkeun klarifikasi sareng pernyataan ngeunaan panerapan anyar anu dikuatkeun ku Bank Reserve of Zimbabwé. Peraturan ieu mangaruhan unggal warga sareng pangunjung sareng penting pikeun waspada sareng polah numutkeun. Unggal wisatawan tunduk kana hukum Zimbabwé nalika nganjang ka nagara Afrika Kidul ieu.

Pernyataan: Otoritas Pariwisata Zimbabwé hoyong mastikeun ka sadayana anu nganjang ka Zimbabwé yén Instrumén Statutory 142 taun 2019 anu nembe diumumkeun: Peraturan Bank Cagar Zimbabwé (Tender Hukum), 2019 moal mangaruhan négatip pikeun masarakat anu ngumbara, khususna anu datang asing. Peraturan ieu dimaksudkeun pikeun transaksi naon waé anu dilakukeun dina Zimbabwé, dimana ayeuna haram nganggo asing ku artos kas. Tender légal nyaéta Dolar Zimbabwé dina bentuk kas sareng éléktronik.

Mata uang asing anu tiasa dirobih sacara bébas tetep ditarima di Zimbabwé sapertos kieu:

  1. Kartu Kiridit gampang ditampi dimana-mana di Zimbabwé dimana pangaturan anu relevan parantos dilakukeun sareng Perusahaan Kartu Kredit Internasional sapertos VISA, MASTERCARD sareng anu sanés anu dikaluarkeun ku bank anu béda di nagara-nagara asalna tina palancong. Datang diwajibkeun ngadamel pangaturan anu diperyogikeun sareng bankna sateuacan ngamimitian perjalanan sareng nalika di tempat tujuanana aranjeunna kedah milari logo tina kartu kiriditna masing-masing. Punten perhatoskeun yén istilah sareng kaayaan kartu kiridit masing-masing bakal dilarapkeun sareng transaksi tunduk kana watesan anu dipasihkeun ku bank. Panyayogi jasa ngagaduhan kartu kiridit internasional ngaktipkeun Mesin Point-of-Sale (POS).
  2. Datang ogé tiasa ngaluarkeun artos lokal tina kartu kiridit internasional anu ngamungkinkeun Mesin Teller Otomatis (ATM) di bank anu sanés. Ieu

bakal jelas ditandaan internasional sareng bakal ngagaduhan logo perusahaan kartu kiridit anu ditampi.

  1. Uang asing tiasa ditukeurkeun di bank, biro-de-robih atanapi dealer mata uang asing anu sanés ku tarif bank anu aya. Datang teras tiasa nganggo mata uang lokal anu kaala pikeun transaksi. Nganjang kumaha ogé didorong nganggo artos palastik sareng ngan ukur tukeur artos dina artos anu diarepkeun ku aranjeunna. Nanging, anu datang tiasa ngarobih artos deui kana mata uang asing na tunduk kana istilah sareng kaayaan anu aya. Ieu tiasa kalebet buktos dina format anu parantos ditangtukeun yén hiji jalma ngarobih artos saatos kadatangan.
  2. Pamayaran online sareng mindahkeun telegraf tetep bentuk pembayaran anu tiasa ditarima di Zimbabwé
  3. Biaya Visa dimana lumaku tiasa dibayar dina mata uang asing sareng tiasa mayar kontan dina palabuan asup. Pamaréntah Zimbabwé ngagaduhan sistem e-visa sareng maksud anu ngumbara tiasa nerapkeun sareng mayar visa na sacara online.
  4. Tipping sanés urus komérsial sareng ku sabab éta pangunjung bebas pikeun masihan tip anu aranjeunna pikahoyong. Janten wajib janten panarima pikeun mastikeun patuh kana peraturan devisa.

Otoritas Pariwisata Zimbabwé tina sumber anu berwenang yén laporan anu medar dina bagian-bagian média sosial anu nyatakeun yén pulisi otorisasi pikeun ngeureunkeun sareng milarian jalma-jalma pikeun artos luar negeri henteu leres sareng kedah dipecat kalayan hina anu pantes.

Kanggo inpormasi salengkepna sareng / atanapi klarifikasi sareng dina kasus masalah mangga ngahubungi Kapala Perusahaan Kepala dina +263 71 844 9067 sareng e-mail koti@ztazim.co.zw atanapi salah sahiji kantor Otoritas Pariwisata Zimbabwé. TAMAT PERNYATAAN

kamari eTurboNews dilaporkeun ngeunaan kaayaan sesah Zimbabwé nyaéta ayeuna nyanghareup. Pariwisata mangrupikeun panyayogi mata uang anu diperyogikeun sareng parobihan anu anyar anu dilaksanakeun ku bank Zimbabwe Reserve sanés hartosna ngaganggu kagiatan dina industri perjalanan sareng pariwisata.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.